Αποδράσεις

Η δυσπρόσιτη παραλία της Πάτμου που μοιάζει με ψεύτικη

Ακούστε το άρθρο

Η μικροσκοπική Πάτμος χρειάζεται μόλις λίγες ημέρες για να την ανακαλύψει κανείς και να συνειδητοποιήσει ότι το νησί της Αποκάλυψης αποτελεί πραγματική αποκάλυψη για όσους την επισκέπτονται για πρώτη φορά.

Ανάμεσα στα όσα θα ξεχωρίσει κανείς στο ήρεμο νησί των Δωδεκανήσων, οι ονειρικές ακρογιαλιές για όλα τα γούστα, όπου οι λουόμενοι δεν συνωστίζονται, αλλά αντιθέτως απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές βουτιές τους εν ηρεμία.

Μία από αυτές, και κατά κοινή ομολογία η ομορφότερη της Πάτμου, είναι η Ψιλή Άμμος, η οποία όπως δηλώνει και η ονομασία της, ξεχωρίζει για την χρυσαφένια, ψιλή αμμουδιά της.

Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και αποτελεί την πιο απομακρυσμένη ακρογιαλιά, με την πρόσβαση σε αυτή να πραγματοποιείται είτε από θαλάσσης από το λιμάνι της Σκάλας, είτε με πεζοπορία.

Στη δεύτερη περίπτωση η διαδρομή στο μονοπάτι σε λόφους που ξεκινάει από το Διακόφτι διαρκεί περίπου 20-25 λεπτά. Ωστόσο ο κόπος και η ταλαιπωρία ανταμείβονται και με το παραπάνω τόσο με την υπέροχη θέα από ψηλά, όσο και με την ονειρική ακρογιαλιά όταν φτάσει κανείς στον προορισμό του.

Η Ψιλή Άμμος με τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου που είναι πεντακάθαρα, καλεί σε δροσιστικά μακροβούτια μακριά από όλους και απ’ όλα. Η ακρογιαλιά δεν είναι οργανωμένη, παρά μόνο διαθέτει λίγα αρμυρίκια που προσφέρουν την ανακουφιστική σκιά τους στους λουόμενους, καθώς και μία καντίνα- ταβέρνα με νόστιμα πιάτα.

Η παραλία αποτελεί αγαπημένο προορισμό τόσο για γυμνιστές όσο και για ελεύθερους κατασκηνωτές.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα