Lifestyle

Η Ελένη Χατζίδου άνοιξε το catwalk του Tassos Mitropoulos

Ακούστε το άρθρο

Το Ζάππειο Μέγαρο υποδέχτηκε τις μοναδικές δημιουργίες καταξιωμένων σχεδιαστών, με πλήθος προσκεκλημένων που τίμησαν με την παρουσία τους την AthensXclusiveDesignersWeekκαι την 2η ημέρα που ήταν γεμάτη ξεχωριστές επιδείξεις, νέες τάσεις, λάμψη και πολλά highlights!

Το διάσημο brand της Ρουμανίας FlorideIE, άνοιξε τη 2η ημέρα της Εβδομάδας Μόδας με τη νέα συλλογή “Fleurs de paon”με μια ξεχωριστή παλέτα χρωμάτων αποκαλύπτοντας την ρουμάνικη παράδοση με αρκετά μοντέρνα στοιχεία. Στην επίδειξη είδαμε μοναδικά cocktail φορέματα κυρίως σε μαύρο, λευκό και σκούρο πράσινο. Οι περισσότερες δημιουργίες είχαν κεντημένα παγώνια ενώ τα εκκεντρικά καπέλα και τα αξεσουάρ ξεχώρισαν.

Ο Catalin Botezatuο αγαπημένος σχεδιαστής της Ρουμανίας παρουσίασε τη νέα του συλλογή που ξεχώρισε με τα έντονα prints. Εντυπωσιακά φορέματα μιας άλλης εποχής με μεταλλικές και κεντημένες λεπτομέρειες, σε σκούρες αλλά και ανοιχτές αποχρώσεις παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα. Τα μοναδικά αξεσουάρ όπως τα γάντια αλλά και οι επιβλητικές κορόνες που είχαν τα μοντέλα απογείωσαν τις εμφανίσεις δίνοντας ιδιαίτερη λάμψη. Στην πασαρέλα είδαμε και ανδρικές δημιουργίες με τα μοντέλα να θυμίζουν casualιππότες με παντελόνια και μπότες ιππασίας και πουκάμισα με έντονα prints.

Το brand Art.Look κατέφθασε από τη Βουλγαρία και παρουσίασε τη δεύτερη του συλλογή “FashionMelody” η οποία είναι εμπνευσμένη από τη θηλυκή κομψότητα στα τέλη της δεκαετίας του 80 και αρχές των 90’s. Στην πασαρέλα απολαύσαμε δημιουργίες με δέρμα και βελούδο σε σκούρους κυρίως τόνους ενώ οι midi φούστες και οι διαφάνειες είχαν την τιμητική τους.Μια ready to wear συλλογή που περιλαμβάνει και μοναδικές κάπες.

Το brand Miau by Clara Rotescu ήρθε από τη Ρουμανία και παρουσίασε τη νέα συλλογή SS19 γεμάτη εντυπωσιακές δημιουργίες. Maxi φορέματα σε παλ και σκούρες αποχρώσεις, μεταλλικές λεπτομέρειες, έντονα μανίκια, ιδιαίτερα κοψίματα, δαντέλες και βολάν γέμισαν την πασαρέλα. Οι δημιουργίες ήταν κυρίως σε αποχρώσεις ασημί, χρυσού, ροζ, μπλε και πράσινου.

Ο Tassos Mitropoulos παρουσίασε τη νέα συλλογή “Groove in the heart” SS ‘19 η οποία είναι αφιερωμένη στο glam της δεκαετίας του ’80.  Μία κολεξιόν με λάμψη από πούλιες, παγέτες, PVC λεπτομέρειες, έντονα pop prints και funky self-print υφάσματα. Παρουσιάστηκαν και κάποια casualκομμάτια με bomberjacketsαλλά και officelooksμε κοστούμια και σακάκια. Κυρίαρχο χρώμα στις δημιουργίες της νέας κολεξιόν ήταν το θαλασσί. Το show του άνοιξε η Ελένη Χατζίδου που περπάτησε στην πασαρέλα με δημιουργίες του σχεδιαστή.

Η 2η ημέρα της ελληνικής Εβδομάδας Μόδας, έκλεισε με το εντυπωσιακό showαπό τον Diego Dolcini στο Περιστύλιο του Ζαππείου. Ο Head Shoe Designer του οίκου Balmain, παρουσίασε τη νέα του limited edition συλλογή σε συνεργασία με τον εμβληματικό οίκο Baccarat με τους πολύτιμους λίθους και τα κρύσταλλα να μαγνητίζουν τα βλέματα των προσκεκλημένων. Οι αποχρώσεις του μωβ, μαύρου, χρυσοκίτρινου και του κόκκινου κυριαρχούν στη νέα συλλογή  η οποία αποτελεί ένα νέο ξεχωριστό κεφάλαιο για την HauteCouture.

Μπότες σε loose γραμμή αλλά και overtheknee, ψηλοτάκουνα πέδιλα με φτερά και μεταλλιζέ λεπτομέρειες, πλατφόρμες αλλά και φλατ σανδάλια σε πιο μίνιμαλ γραμμές κατέκλυσαν τον ιστορικό χώρο του Ζαππείου.

Πηγή: marieclaire.gr

Όλη η επικαιρότητα