Ηλεία

Η ΕΛΦΕΕ Ηλείας είναι δίπλα στους Λογιστές – Φοροτεχνικούς και οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί είναι δίπλα στις επιχειρήσεις

Η πανδημία του κορωνοϊού, COVID-19, έχει τεράστιο αντίκτυπο τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Ακούστε το άρθρο

Το ΔΣ της ΕΛΦΕΕ Ηλείας συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 17-11-2021 με αφορμή τις κινητοποιήσεις  από τον επιχειρηματικό κόσμο της Ηλείας:

Η πανδημία του κορωνοϊού, COVID-19, έχει τεράστιο αντίκτυπο τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ευρωπαϊκή οικονομία. Σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου ΑΕΠ χάθηκε σε λίγους μόνο μήνες. Η ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία με την παρατεταμένη κρίση των τελευταία 10 χρόνων, έκανε τη χώρα μας να είναι πιο ευάλωτη από τις οικονομίες άλλων χωρών. 

Το Ελληνικό κράτος σε μία προσπάθεια να περιορίσει την ύφεση της οικονομίας και την αύξηση της ανεργίας προέβη σε μία σειρά μέτρων που είναι λίγο πολύ σε όλους γνωστά. Όλα αυτά τα μέτρα για να μπορέσουν να υλοποιηθούν, πέρασαν μέσα από τα λογιστικά γραφεία της χώρας. 

Από τον Μάρτιο του 2020 όταν ήρθε και το πρώτο lockdown οι λογιστές φοροτεχνικοί είμασταν ΕΔΩ για να αναλύσουμε τις οδηγίες του κράτους για το πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις αλλά και να συμβουλέψουμε του ίδιους του επιχειρηματίες για τον πως θα κινηθούν.

Από την αρχή της πανδημίας, έχουμε αναλύσει 1649 αποφάσεις εγκύκλιους  και 26 Νόμους και ΠΝΠ που αφορούν τον κορωνοϊό και έχουμε δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

Ένας ολόκληρος κλάδος για άλλη μία φορά έβαλε πλάτη, παρόλο που η πανδημία πέρασε και από τα δικά μας γραφεία (τόσο σε θέματα υγείας όσο και οικονομικά) ώστε να καλυφθεί η υπολειτουργία του κρατικού μηχανισμού (λόγω της τηλεργασίας) και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να μείνουν όρθιες σε μία δύσκολη συγκυρία για αυτές.

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε, ότι η ΕΛΦΕΕ Ηλείας είναι δίπλα στους Λογιστές – Φοροτεχνικούς και οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί είναι δίπλα στις επιχειρήσεις. Το έχουμε αποδείξει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Όλη η επικαιρότητα