Κόσμος

Η Ελισάβετ γιόρτασε τα 94α γενέθλιά της εν μέσω καραντίνας

Ακούστε το άρθρο

H βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει τα 94α γενέθλιά της σήμερα 21η Απριλίου.

Βέβαια, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού τα γενέθλιά της είναι πολύ διαφορετικά φέτος. Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στο Κάστρο του Γουίντσορ, όπου παραμένει απομονωμένη σε καραντίνα μαζί με τον σύζυγό της, τον Πρίγκιπα Φίλιππο, 98 ετών.

Επιπλέον, φέτος δεν θα υπάρξουν εορτασμοί ούτε κανονιοβολισμοί, έπειτα από δική της παράκληση λόγω της πανδημίας.

Η Ελισάβετ δεν θα μπορέσει ούτε να δει από κοντά τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της. Το παλάτι φρόντισε ώστε η Ελισάβετ να μπορέσει να επικοινωνήσει με όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας με βιντεοκλήσεις, που θα έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα και δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα

Το σπάνιο βίντεο από τα παιδικά χρόνια της Ελισάβετ

Για να τιμήσουν την μονάρχη τα ανάκτορα έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο με εικόνες από την παιδική ηλικία της Ελισάβετ μέχρι την ενήλικη ζωή της.

Σε αυτές η βασίλισσα εικονίζεται σε μικρή ηλικία να παίζει στους κήπους των ανακτόρων με την μικρότερη αδελφή της, Μαργαρίτα, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Σε άλλες εικόνες η μονάρχης έφηβη πια ιππεύει ένα άλογο καθώς η αγάπη της για τα άλογα και την ιππασία την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή.

Ευχές από τα υπόλοιπα βασιλικά μέλη

Ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, που είχε νοσήσει τον περασμένο μήνα με κορωνοϊό, ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στη μητέρα του και ανάρτησε στο Twitter φωτογραφίες με την βασίλισσα και την σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Από την πλευρά τους, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, έδωσαν τις δικές τους ευχές στην μονάρχη μέσω Twitter και με μια φωτογραφία, που εικονίζονται μαζί της σε ανθοκομική έκθεση το περασμένο έτος.

Το Twitter γέμισε από ευχές για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, ο βρετανικός στρατός, η βασιλική πολεμική αεροπορία, Βρετανοί πολιτικοί και απλοί πολίτες δεν ξέχασαν να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στη μακροβιότερη μονάρχη του πλανήτη.

Μεταξύ αυτών, ξεχώρισαν οι ευχές του 99χρονου βετεράνου λοχαγού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Τομ Μουρ, ο οποίος συγκίνησε τους Βρετανούς με την πράξη του να συγκεντρώσει 27 εκατ. λίρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας, με τη βοήθεια χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διασχίζοντας 100 φορές μια απόσταση 25 μέτρων στον κήπο του, στο σπίτι του στο Μπέντφορνσαϊρ, στηριγμένος στον περιπατητήρα του.

via

Όλη η επικαιρότητα