Categories: Ψυχαγωγία

Η Ελισάβετ πηγή έμπνευσης στο Χόλιγουντ: Από το «The Crown» μέχρι τους «Simpsons»

Share

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας γοήτευσε σεναριογράφους και ηθοποιούς στο Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της 70ετούς βασιλείας της και απεικονίστηκε σε βραβευμένες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, κινούμενα σχέδια, και ακόμη και στην αμερικανική σατιρική εκπομπή «Saturday Night Live».

Η μονάρχης, η οποία απεβίωσε χθες Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της βραβευμένης με Emmy τηλεοπτικής σειράς του Netflix με τίτλο «The Crown» (Το Στέμμα).

Η Κλερ Φόι κέρδισε δύο βραβεία Emmy και μια Χρυσή Σφαίρα υποδυόμενη την Ελισάβετ, τη νέα που έγινε ξαφνικά βασίλισσα σε ηλικία 27 ετών. Η Ολίβια Κόλμαν ανέλαβε τον ρόλο στις τελευταίες σεζόν και η Ιμέλντα Στόντον θα την υποδυθεί με τη σειρά της στον πέμπτο κύκλο της σειράς, που θα αρχίσει να προβάλεται τον Νοέμβριο.

Όταν η Φόι κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα το 2017, ευχαρίστησε διάφορες «εκπληκτικές γυναίκες», συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. «Βρίσκεται στο επίκεντρο παγκοσμίως τα τελευταία 63 χρόνια και νομίζω ότι ο κόσμος θα μπορούσε να… ανεχθεί ακόμη περισσότερες γυναίκες στο επίκεντρο, αν με ρωτάτε», είπε η Φόι.

Η βρετανίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν κέρδισε Όσκαρ υποδυόμενη την Ελισάβετ Β’ στην ταινία του 2006 «The Queen» (Η Βασίλισσα), η οποία εστίαζε στην αντίδραση της βασίλισσας στον αναπάντεχο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποτελούσε συναρπαστικό θέμα επειδή διαδραμάτισε ρόλο σε σημαντικά διεθνή γεγονότα και επειδή η ιστορία της ζωής της είχε ένα «πολύ ανθρώπινο στοιχείο», δήλωσε η αρχισυνάκτρια του περιοδικού People Γουέντι Νογκλ.

Όμως, δεν ήταν μόνο δραματικές οι απεικονίσεις της βασίλισσας Ελισάβετ. Η κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» την… τίμησε σε πολλά επεισόδια των 33 σεζόν της.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ ενσάρκωσε με τη φωνή της τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ που εμφανίστηκε ως πολυτελές αυτοκίνητο με… στέμμα στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Cars» της Pixar.

Ο κωμικός Φρεντ Άρμισεν την παρουσίαζε ως μια γκρινιάρα βασίλισσα σε διάφορα σκετσάκια του στην εκπομπή «Saturday Night Live», συμπεριλαμβανομένου ενός στο οποίο η «βασίλισσα» έλεγε στον (πραγματικό) Έλτον Τζον πως δεν ήταν δυνατόν να ερμηνεύει «σαχλά» τραγούδια σ’ έναν βασιλικό γάμο.

Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού People εκφράζει την πεποίθηση πως θα δούμε στο μέλλον και άλλες απεικονίσεις της βασίλισσας Ελισάβετ στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη. «Υπάρχει τόσο μεγάλο πεδίο προς κάλυψη», εξηγεί. «Είναι τόσα πολλά σε αυτόν τον κόσμο που το κοινό δεν βλέπει. Και θεωρώ ότι όταν οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να περάσουν πίσω από τα τείχη του παλατιού, τους προκαλεί ενθουσιασμό και ενδιαφέρον να μάθουν», συμπληρώνει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ