Ελλάδα

Η Ελλάδα γίνεται το κέντρο γαστρονομίας της Ευρώπης

Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα γίνεται το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης αφού εδώ πρόκειται να διεξαχθεί το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, καθώς η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” υστέρα από συντονισμένες προσπάθειες εξασφάλισε την πραγματοποίηση του συνεδρίου στην Αθήνα στις 19-20-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο.

Στα συνέδρια αυτά θα συμμετάσχουν δεκάδες Ευρωπαϊκές χώρες ξεπερνώντας τα 500 άτομα. Το Συνέδριο «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» θα φιλοξενήσει εκτός από τις Συνεδριακές εκδηλώσεις και μία μεγάλη έκθεση για την διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, η Ευρωπαϊκή ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής και με τα παραδοσιακά προϊόντα.

Το Συνέδριο και η Έκθεση διοργανώνονται αποκλειστικά από την MACT MEDIA GROUP, που υποστηρίζει την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”, που συμμετείχε στο προηγούμενο Συνέδριο το 2017 στην Cordoba Ισπανίας και εξασφάλισε την επιλογή της Ελλάδος για το Συνέδριο του 2018.

Το 16ο Συνέδριο, που θα γίνει στο Ζάππειο, θα φιλοξενήσει εφέτος μία γεωγραφικά διάχυτη παρουσίαση των ειδικών κυρίως τοπικά πιστοποιημένων Ελληνικών προϊόντων, των τοπικών εδεσμάτων και όλων των ποτών και βέβαια την μεγάλη γκάμα των Ελληνικών κρασιών.

Η Εταιρεία MACT MEDIA GROUP, ανέλαβε την διοργάνωση του Συνεδρίου και της παράλληλης Έκθεσης όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής.

«Στοχεύουμε σε μία μοναδική και ανεπανάληπτη προβολή και προώθηση τουριστικά αλλά και σαν παραγωγική διαδικασία, των Ελληνικών γεύσεων – εδεσμάτων και ποτών – και περιγράφοντας τις μοναδικότητες και τις ιδιαιτερότητες αλλά και καλώντας τους Συνέδρους να δοκιμάσουν οι ίδιοι», είπε ο Γενικός Διευθυντής της MACT MEDIA GROUP κ. Γιώργος Καραχρήστος. Και συμπλήρωσε «Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με την Λέσχη
Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” με τους οποίους έχουμε υποστηρίξει γαστρονομικά και άλλες εκδηλώσεις, και είναι λογικό τη φορά αυτή να αναδείξουμε πρωταρχικά τις διάφορες παραμέτρους της ελληνικής γαστρονομίας, ενώ θα μας επισκέπτονται “γαστρονόμοι εμπειρογνώμονες” πολλών Ευρωπαϊκών χωρών».

Όλη η επικαιρότητα