Ελλάδα Τουρισμός

Η Ελλάδα ως πιθανός προορισμός για διακοπές στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ARD

Ακούστε το άρθρο

Την Ελλάδα, η οποία «πέρασε ελαφρά την κρίση του κορονοϊού», αναφέρει ως έναν από τους πιθανούς προορισμούς για τις φετινές διακοπές των Γερμανών στο εξωτερικό, το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. 

Σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του καναλιού, επισημαίνεται ότι πολλές χώρες χαλαρώνουν όλο και περισσότερο τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, γεγονός το οποίο «ξυπνάει ελπίδες για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό».

«Σχολεία ανοίγουν, η άθληση σε εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται και πάλι, σε πολλά μέρη θα επιτραπεί σύντομα σε καφέ και εστιατόρια να υποδεχθούν πελάτες (…) Για την ώρα ισχύει ταξιδιωτική οδηγία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για όλον τον κόσμο. Από τον Ιούλιο όμως θα μπορούσαν να επιτραπούν και πάλι τα τουριστικά ταξίδια», συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το ARD τονίζει ότι «μέχρι τώρα έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό ελαφρά» την κρίση του κορονοϊού και θέλει σύντομα να επιτρέψουν στην χώρα και πάλι τουρίστες. Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνεται και η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι η Ελλάδα θα ανοίξει για τον τουρισμό από το εξωτερικό την 1η Ιουλίου, ενώ επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες έως τις 15 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα