Η ελληνική πατέντα για το Freddo Cappuccino που κατέκλησε το Tik Tok

Share

Θυμάστε το dalonga coffee, ένα από τα πιο δημοφιλή trend της καραντίνας; Πρόκειται για ένα ρόφημα το οποίο πήρε το όνομά του από μία καφετέρια στην Κορέα και κατέκλυσε το Tik Tok τις ημέρες που ήμασταν στο σπίτι. Ουσιαστικά, δεν είναι τίποτα άλλο από… πολύ χτυπημένο καφέ, τον οποίο συνοδεύαμε με σαντιγύ, κρέμα, ακόμα και αλκοόλ αν το θέλαμε.

Τώρα το Tik Tok κατακλύζεται από ένα νέο ρόφημα που μπορεί κανείς να φτιάξει σπίτι του. Και ενώ οι περισσότερες viral συνταγές έρχονται από άλλες χώρες, αυτό το νέο trend είναι πολύ γνωστό στη δικη μας. Για την ακρίβεια, ξεκίνησε από εδώ. Ο λόγος για τον παγωμένο καπουτσίνο ή αλλιώς Freddo Cappuccino.

Αυτόν που εμείς απολαμβάνουμε εδώ και πολλά χρόνια και αν το ζητήσουμε στο εξωτερικό μας κοιτούν με το βλέμμα της αγελάδας; Ε, ήρθε η ώρα να τον μάθουν και εκεί. Όπως ακριβώς είχε γίνει παλιότερα και με το φραπέ.

Μπορεί η «χάρη» του να μην έχει φτάσει ακόμα την Αμερική, αλλά όλο και περισσότερα ευρωπαϊκά καφέ τον εντάσσουν στο μενού τους, ενώ οι λογαριασμοί στα social που τον προτείνουν και παρουσιάζουν πώς να τον φτιάξετε, συνεχώς αυξάνονται.

Μάλιστα, έχουν προκύψει και πολλές εναλλακτικές προτάσεις για περισσότερη γεύση, όπως freddo cappuccino με μέλι.

@lydia_qiaoThis is the Saturday morning coffee for you Freddo Cappuccino ,it’s from Greek 😋Try it ! Delicious and simple ##coffee##freddocappuccino♬ UNDERWATER WONDERSCAPES (MASTER) – Frederic Bernard

Ωστόσο, όσο κι αν προσπαθήσουν να «αντιγράψουν» την ελληνική πατέντα, δύσκολα θα τα καταφέρουν, αφού εδώ δεν είναι μόνο το καλά χτυπημένο αφρόγαλα και η καλή ποικιλία καφέ που δίνουν τη γεύση, αλλά και η δυνατότητα να τον απολαύσεις δίπλα στο κύμα, κάτω από έναν υπέροχο, ηλιόλουστο ουρανό. Δεν συμφωνείτε;

Πηγή: Marie Claire