Ελλάδα

Η επομένη της καταστροφής στη Χαλκιδική – Ζημιές σε σχολεία και κτίρια

Ακούστε το άρθρο

Πάνω από δέκα κτίρια έχουν ελεγχθεί το τελευταίο 24ωρο

Τις πληγές της μετρά η Χαλκιδική μετά τη φονική καταιγίδα που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους. Καταστροφές σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια κατέδειξε ο έλεγχος και η αυτοψία της εταιρείας Κτιριακών Υποδομών.

Κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών βρίσκονται απο την Πέμπτη στην Χαλκιδική, κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Ήδη μέσα στο πρώτο 24ωρο ελέγχθηκαν 12 κτίρια (σχολικές μονάδες, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί και το Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας) και σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Νέων Μουδανιών, υπό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία των πρώτων αυτοψιών, σύμφωνα με τα οποία στα περισσότερα σχολικά κτίρια, καταγράφονται μικρές υλικές ζημιές κυρίως στις στέγες και σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα για την καταγραφή και την αποκατάσταση των ζημιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κτιριακών Υποδομών, ο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι της περιοχής, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ, του Στρατού, του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.

via

Όλη η επικαιρότητα