Κόσμος

Η έρευνα για το Boeing 777 θα συνεχιστεί «επ’ αόριστον»

a652ea7625f907f5ebe4c904a37bc9ed.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή που συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines, με τις έρευνες να συνεχίζονται κυρίως στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Γουόρεν Τρας, δήλωσε πως η αναζήτηση θα συνεχιστεί «επ’ αόριστον».

Τόνισε, μάλιστα, πως η καταγραφή των αντικειμένων από τους δορυφόρους αποτελούν το καλύτερο στοιχείο που έχει μέχρι στιγμής παρουσιαστεί.

«Πρόκειται για ιδιαίτερα απομακρυσμένη περιοχή, αλλά σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την έρευνα μέχρι να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι ότι περαιτέρω αναζήτηση θα ήταν άσκοπή και αυτή η ημέρα δεν πρόκειται να έρθει σύντομα», δήλωσε ο Τρας στην αεροπορική βάση του Περθ.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους διεθνείς εταίρους μας, αλλά σε αυτό το σημείο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε επ’αόριστον τις έρευνες, παρότι αναγνωρίζω ότι θα έρθει η στιγμή που όταν τίποτε δεν εντοπιστεί θα πρέπει να γίνει μία νέα εκτίμηση της κατάστασης», επισήμανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

«Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν το σκεφτόμαστε καν στην παρούσα φάση», επισήμανε και συμπλήρωσε πως άλλωστε δεν υπάρχουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν τις αρχές να μη θέλουν να συνεχίσουνε την αναζήτηση.

Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως η ομάδα ερευνών θα ενισχυθεί από αύριο Κυριακή με την άφιξη δύο κινεζικών αεροσκαφών και ενός ιαπωνικού τζετ, τα οποία θα ενταχθούν στο δυναμικό για την έρευνα του εξαφανισμένου αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών.

Όλη η επικαιρότητα