Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία

Οι ετεροδημότες της Αθήνας ψηφίζουν Αυγερινοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Η ενθουσιώδης παρουσία τους και το θερμό χειροκρότημά τους κατά την ομιλία της στο ΕΒΕΑ  καταδεικνύουν το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί υπέρ της και την αποδοχή που έχει στον κόσμο.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από ετεροδημότες και φίλους της Ηλείας, καθώς και στελέχη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος  και τον επιχειρηματικό κόσμο έκανε την ομιλία της η υποψήφια Βουλευτής Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η ενθουσιώδης παρουσία τους και το θερμό χειροκρότημά τους κατά την ομιλία της, καταδεικνύουν το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί υπέρ της και την αποδοχή που έχει στον κόσμο.

Από νωρίς, πλήθος κόσμου και ετεροδημοτών παλιοί και νέοι υποστηρικτές της  κας Αυγερινοπούλου  συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα  «Ερμής» του ΕΒΕΑ. Οι πρώτοι, που βρίσκονται δίπλα της από την αρχή της πολιτικής πορείας για να την αγκαλιάσουν και οι δεύτεροι έχοντας ενημερωθεί για το πλούσιο βιογραφικό και τις δυνατότητές της για να την γνωρίσουν από κοντά και να της σφίξουν το χέρι.

Την κα Αυγερινοπούλου προλόγισε η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαππα, υποψ. Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Διαστήματος, η οποία σηματοδότησε τους νέους επιστήμονες που βρίσκονται κοντά και συνεπικουρούν το έργο της Δρος  Αυγερινοπούλου και η συνεργάτιδα της κ. Αυγερινοπούλου, κα Άσπα Κλοκανά, σύμβουλος τουρισμού με καταγωγή από τα Λεχαινά, η οποία σηματοδότησε τους Ηλείους ετεροδημότες που  παρότι κατοικούν  στην Αθήνα, αγωνιούν για το μέλλον του τόπου καταγωγής τους και συνασπίζονται γύρω από το πρόσωπο της κας  Αυγερινοπούλου για να προβάλλουν τον τόπο μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης ο κ. Κωνσταντίνος Σμυρνής, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας που ευχαρίστησε την κα Αυγερινοπούλου για το άοκνο έργο της το οποίο προβάλλει στηρίζοντας την τέως επαρχίας Ολυμπίας αλλά και όλον τον ορεινό όγκο και τα χωριά της Ηλείας. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των νέων παιδιών που έλκουν την καταγωγή τους από την Ηλεία τα οποία  υπομονετικά να συνομιλήσουν με την κ. Αυγερινοπούλου ενώ πολύ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο μαθητής λυκείου Μάνος Μπήλιος έδωσε στην υποψήφια βουλευτή μια πολύ όμορφη ανθοδέσμη

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Ευρωβουλευτές και Βουλευτές με την Ν.Δ., και απόδημοι Ηλείοι από την Αμερική και τον Καναδά.

«Από την 8η Ιουλίου ξεκινά μια νέα σελίδα για τη χώρα μας και την Ηλεία μας. Μια σελίδα όπου το πρόγραμμα ανάπτυξης της χώρας μας θα υλοποιείται,- και θα υλοποιείται με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ορθολογισμό. Η κοινή λογική είναι εκείνη που μας έλειπε όλη αυτή την πενταετία και η χώρα μας πήγε πίσω. Και την κοινή λογική προσπαθούμε να επαναφέρουμε στη χώρα μας», μ΄ αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της η κα Αυγερινοπούλου αφού ευχαρίστησε όλους όσους την τίμησαν με την παρουσία τους ενώ ειδική αναφορά έκανε στον  Κυριάκο Μητσοτάκη που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  προσωποποιεί «τις αρχές της καλής διακυβέρνησης, της ορθής δημοσιονομικής πολιτικής, του φιλελεύθερου και κοινωνικού ταυτόχρονα κράτους»

«Είναι αξιοσημείωτο ότι προσφάτως δώσαμε τη μάχη για την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος και την κερδίσαμε» τόνισε η κ. Αυγερινοπούλου και συνέχισε «έχουμε εκλέξει μετά από πολλά χρόνια, έναν περιφερειάρχη ο οποίος κατανοεί και θα συνδράμει το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα. Ο ίδιος ο Πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Δυτική Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο το ότι, παρότι κατάγεται από την Κρήτη, κατέρχεται ως Βουλευτής Ν. Αχαΐας και το ότι ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από την Ηλεία και την Αρχαία Ολυμπία. Κερδίσαμε τις εκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κερδίσαμε τις Ευρωεκλογές.  Και με τη δική σας βοήθεια, με τη δική σας στήριξη, με την δική σας αγάπη για την Ελλάδα και τον τόπο μας θα κερδίσουμε και τις εθνικές εκλογές! Για να πρυτανεύσει επιτέλους η λογική και σε αυτόν τον τόπο και να ζήσουμε σε μια Ελλάδα που μας αξίζει, σε μια φωτεινότερη Ελλάδα!».

Η κ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα, το οποίο κινείται γύρω από 16 στόχους και όπως τόνισε είναι το σχέδιο για «Ισχυρή Ανάπτυξη στην Αυτοδύναμη Ελλάδα».

Ο πρώτος στόχος αφορά στις επιχειρήσεις και την ισχυρή ανάπτυξη που θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Η μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20%, εντός μιας διετίας και του φόρου μερισμάτων από 10% σε 5%, αμέσως,  η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και η στήριξη  της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω της μείωσης του κόστους δανεισμού είναι ενέργειες στις οποίες θα προβεί η ΝΔ από τις οποίες  θα ωφελήσουν κάθε ελληνική επιχείρηση -μεγάλη, μεσαία και μικρή- που δραστηριοποιείται στη χώρα μας.   Ως δεύτερος στόχος και απόρροια του πρώτου έχει τεθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας ενώ ο τρίτος στόχος αφορά στη μείωση της φορολογίας για κάθε Έλληνα. Άλλοι στόχοι που έχουν τεθεί  αφορούν στην μείωση των εισφορών στην κύρια σύνταξη, την κατάργηση του  το νόμου Κατρούγκαλου και  δημιουργία νέου  σχεδίου  για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Επίσης η μείωση του ΦΠΑ αναλόγως των προϊόντων και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζόντια για όλους.

Βασικός πυλώνας της πολιτικής της ΝΔ είναι η στήριξη της οικογένειας και ειδικά της νέας οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων. Είναι πλέον γνωστό το επίδομα των 2.000 ευρώ που θα δοθεί για κάθε νέο παιδί που γεννιέται και η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ανεξαρτήτως του αριθμού παιδιών. Επίσης η στήριξη των επιδομάτων και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Στους επόμενους πυλώνες- στόχους, η υγεία, η εκπαίδευση, η ασφάλεια είναι σημαντικά δικαιώματα που πολίτη που θα τα ενισχυθούν. Προτεραιότητες αποτελούν η προστασία των συνόρων μας και η διαχείριση του Μεταναστευτικού, η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι βλαπτική και δεν συμφέρει την χώρα μας και θα τύχει εκ νέου επαναδιαγμαπραγμάτευσης.

Η κ. Αυγερινοπούλου έκανε ειδική αναφορά στους κυβερνητικούς στόχους που αφορούν την Ηλεία και είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η αναγέννηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, η θωράκιση από τις φυσικές καταστροφές και επισήμανε ότι έχουν αφήσει εντελώς ξεχασμένη την προσπάθεια ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών στην Ηλεία. Σπουδαιότερος στόχος όλων, τόνισε η κα Αυγερινοπούλου είναι η ολοκλήρωση των υποδομών μας. Δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει η δέσμευση για την κατασκευή του Πάτρα – Πύργος κατά προτεραιότητα, με εθνικούς πόρους, ενός έργου που έχει μείνει 5 χρόνια πίσω λόγω του ότι η παρούσα κυβέρνηση θέλησε να σπάσει το έργο σε υπεργολαβίες και να ποριστούν οι οικείοι του πρωθυπουργού έσοδα από την κατασκευή της Ολυμπίας οδού, η οποία ποτέ δεν έγινε.  Μίλησε ακόμα για την έλλειψη αεροδρομίου, για τις ιαματικές πηγές που  υπολειτουργούν και το κονδύλιο που προώθησε αξίας 5.000.000 ευρώ για τον Καϊάφα και που  ακόμα δεν δόθηκε από την κυβέρνηση, για τις ανύπαρκτες υποδομές παιδείας, και υγείας, για την ανεργία που αυξάνεται , για τις περιορισμένες κλίνες στα ξενοδοχεία του νομού , τους  αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν περιορισμένες ώρες κλπ. Τόνισε ότι βασικός της στόχος είναι η προσέκλυση νέων επενδύσεων και παρουσίασε το σχέδιο της για την ανάπτυξη της Ηλείας.

Κλείνοντας την ομιλία της ζήτησε την στήριξη όλων στην κάλπης της 7ης Ιουλίου για να μπορέσει να συνεχίσει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της έργο για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην Ηλεία που θα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες. Για να υποστηρίξει την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Ηλεία, για να δημιουργηθούν  μέσω των νέων επενδύσεων – θέσεις εργασίας για όλους και καλύτερες ευκαιρίες εκπαίδευσης στα παιδιά μας και εν τέλει για να μπει, πάλι τη χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης.

«Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα, η Ηλεία να αλλάξει σελίδα.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα είμαστε όλοι μαζί» τόνισε.

Μετά το πέρας της ομιλίας η κα Αυγερινοπούλου πρόσφερε στους καλεσμένους της τοπικά κρασιά από το Νομό Ηλείας και έκανε ειδική μνεία για την εξαιρετική ποιότητα των οίνων στο Νομό μας το οποίο αξίζει περαιτέρω προβολής.

Όλη η επικαιρότητα