Καιρός

Η εξέλιξη του «Μίνωα» έως και την Τρίτη

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει να πλήττει της χώρα μας η κακοκαιρία «Μίνωας». Βροχές και καταιγίδες έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές από την αρχή του Σαββάτου.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα μεγάλα αστικά κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης αναμένεται να πληγούν κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ μόνο στο νότιο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα (18/06) βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Τα φαινόμενα θα πλήξουν την Αττική και τη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι και έπειτα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 32 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ μόνο στο νότιο Αιγαίο.

Την Τρίτη (19/06) αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά και συνίσταται προσοχή. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στα αστικά κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα πνέουν κατά περιόδους με πολύ ισχυρές ριπές.

Πηγή: Meteo.gr

Όλη η επικαιρότητα