Ελλάδα

Η εξομολόγηση των γονιών του Σωτήρη Τσιόδρα:”Προσευχόμαστε για το παιδί μας”

Ακούστε το άρθρο

Ο κυρ- Παναγιώτης και η σύζυγος του Φωτούλα από το Νεοχώρι, ένα μικρό χωριό στα σύνορα των νομών Αργολίδας και Αρκαδίας, κάθε φορά που αντικρίζουν στην τηλεόραση τον Σωτήρη Τσιόδρα, κάνουν το σταυρό τους και προσεύχονται “να τον έχει ο Θεός καλά, για να βοηθήσει όσο μπορεί τους συνανθρώπους του”.

Πρόκειται για τους γονείς του διακεκριμένου επιστήμονα, οι οποίοι σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην εφημερίδα Παραπολιτικά και τον Γιώργο Κατσίγιαννη, μίλησαν για τον άνθρωπο πίσω από τον επιστήμονα και τόνισαν την απλότητα και την σεμνότητά του.

“Προσευχή κάνουμε για το παιδί μας και για όλη την Ελλάδα” ανέφεραν στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, ο κυρ Παναγιώτης και η σύζυγος του Φωτούλα ανήκουν στη γενιά της δεκαετίας του 1960 που μετανάστευσε στην Αυστραλία για μια καλύτερη ζωή. Το 1965 έφεραν στον κόσμο τον Σωτήρη και λίγα χρόνια μετά έναν ακόμη γιο τον Θανάση, που σήμερα βρίσκεται στην Ολλανδία, ενώ όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1970 γύρισαν στην Ελλάδα έκαναν ένα ακόμη παιδί, τον Τάσο.

Πολύτεκνος και ψάλτης

Η είδηση πως ο Σ. Τσιόδρας έχει επτά παιδιά, έχει σπουδάσει βυζαντινή μουσική και είναι ψάλτης σε εκκλησία της Κηφισιάς, εξέπληξε τους πάντες. Εκτός από την οικογένεια του και κυρίως του γονείς του.

Η κυρία Φωτούλα από τα εφηβικά της χρόνια, πριν ακόμη ξενιτευτεί στην Αυστραλία, πήγαινε στην εκκλησία του χωριού της, που βρίσκεται έξω από την Καλαμάτα.

“Είναι από τους καλύτερους ψάλτες της Ελλάδος, έχει τελειώσει βυζαντινή μουσική, τον έχω κοινωνήσει πολλές φορές, άριστος οικογενειάρχης και σεμνός. Να τον έχει ο Θεός καλά” αναφέρει ο παπα-Βασίλης Νάσης από το Καπαρέλι Αργολίδας που έχει “λειτουργήσει” στο χωριό και συγκεκριμένα στην εκκλησία του Άη Γιώργη, έχοντας ως ψάλτη τον ίδιο τον γνωστό ιατρό.

Όλη η επικαιρότητα