Ηλεία

Η εξομολόγηση του Αλέξη Καστρινού

f1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έρχεται πρώτος στο δημαρχείο και αποχωρεί τελευταίος και αν ποτέ δεν τον βρεις στο γραφείο του , τότε θα βρίσκεται στην Αθήνα σε κάποια συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ή κάποιου συνδικαλιστικού οργάνου.  Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, λένε ότι «έχει παντρευτεί την τοπική αυτοδιοίκηση» και ίσως να έχουν δίκιο.  

Στην συζήτηση που είχαμε μαζί του μας αποκάλυψε τις σκέψεις του για τον ανασχηματισμό του ερχόμενου Μαρτίου, για το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και πάλι, για τους συνεργάτες του και για τον λόγο που δεν εμφανίζεται σε εκδηλώσεις.

«Άρρωστος με την αυτοδιοίκηση»

Μιλά γρήγορα αλλά με πάθος. Δεν χαμογελά αλλά κερδίζει με την ευθύτητά του και την ειλικρίνειά του τον συνομιλητή. «Έχω αρρώστια με την αυτοδιοίκηση , μακάρι να μπορούσα να δουλέψω για το δήμο 48 ώρες την ημέρα. Είναι πολλές οι υποχρεώσεις του δημάρχου.  Ο δήμαρχος πρέπει να δουλεύει και όχι να πηγαίνει δεξιά και αριστερά σε εκδηλώσεις, δεν είναι για πασαρέλες.  Ο δήμαρχος είναι υπόλογος απέναντι στον κόσμο και ο κόσμος θέλει έργα και λίγα λόγια». Και όλοι συμφωνούν ότι ο Αλέξης Καστρινός έχει βάλει την υπογραφή του σε πολλά έργα του δήμου.

Στο γραφείο του για συνεργάτες έχει επιλέξει τους καλύτερους. Το είχε πει άλλωστε και στον φίλο του πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ Γιώργο Πατούλη όταν τον είχε επισκεφθεί στη Γαστούνη. Και με αυτούς τους συνεργάτες  και με την ουσιαστική συμβολή και συμμετοχή των υπαλλήλων θέλει να κάνει ανταγωνιστικές τις υπηρεσίες του δήμου:  « Θέλω να φτιάξω με τους συνεργάτες μου ακόμη καλύτερες υπηρεσίες για να μπορεί να έχει καλύτερες παροχές ο πολίτης, αν και υπάρχει φοβερή μείωση προσωπικού και οι καιροί είναι οικονομικά πολύ δύσκολοι», τονίζει χαρακτηριστικά .

Δήμαρχος ή βουλευτής;

Κατά καιρούς ακούγονται πολλά από φίλους και  «εχθρούς», ότι «ο Καστρινός θα εγκαταλείψει την τοπική αυτοδιοίκηση και θα ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική  σκηνή».  Όταν το ακούει κουνά το κεφάλι του και απαντά με την ευθύτητα που τον διακρίνει: «Είμαι άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα  βάλω και πάλι υποψηφιότητα και αν θα εκλεγώ και πάλι, θα το αποφασίσει  ο  κόσμος. Εμένα δύο πράγματα με ενδιαφέρουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ΚΕΔΕ που είναι ένα μεγάλο σχολείο».

Ανασχηματιμός και Κασσιανός

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Καστρινού είναι ότι δεν «πουλάει» τους συνεργάτες του. Στην συνομιλία μας αναφέρθηκε ονομαστικά σε όλους από την πρόεδρο του ΔΣ, τον πρόεδρο του ΝΠ, τους αντιδημάρχους (νυν και πρώην), τους δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους ΤΚ, τους συνεργάτες του στο γραφείο, με τα καλύτερα λόγια: «Είναι όλοι τους εξαιρετικοί με διάθεση για προσφορά στο δήμο. Με έχουν τιμήσει και τους ευγνωμονώ», είπε χαρακτηριστικά.

Και αμέσως μετά  αναφέρθηκε και στον ανασχηματισμό που σχεδιάζει αρχές του Μαρτίου 2017.

«Και αύριο να γίνουν εκλογές εγώ είμαι έτοιμος με πλήρες ψηφοδέλτιο στο οποίο θα υπάρχουν και νέα πρόσωπα. Κάποτε είχα πεί ότι έχω ψηφοδέλτιο champions league. Τώρα είναι κάτι παραπάνω…», λέει και συνεχίζει:«Θα γίνουν κάποιες αλλαγές , θα έχω και εντεταλμένους συμβούλους γιατί όλοι έχουν δίψα για δουλειά και προσφορά».

Ο δήμαρχος αναφερόμενος με σεβασμό στο πρόσωπο του πρώην δημάρχου Τραγανού είπε: «Ο  αναπληρωτής δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών  Βασίλης Κασσιανός θα είναι σταθερός στη θέση του. Και ο Βασίλης Κασσιανός,  θα παραμείνει στη θέση του γιατί είναι και θέμα σεβασμού, αξίας και αρχής»,  ενώ σπεύδει να ξεκαθαρίσει: «ποτέ ο άνθρωπος δεν μου έχει ζητήσει κάτι».

«Ο φίλος μου ο Φλαμπουράρης»

 Στη συνομιλία μας ο Αλέξης Καστρινός  κάνει αναφορά στον πιστό του φίλο τον κ. Γιώργο Αναστασόπουλο:

«Έχω προτείνει πολλές φορές τον φίλο μου τον Φλαμπουράρη, τον  φίλο μου τον  Γιώργο Αναστασόπουλο  γνωστό ως  Λόλη, ο οποίος δεν θέλει…θα δούμε τώρα, θα δούμε». Για όσους δεν γνωρίζουν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστασόπουλος είναι το  alter ego του Καστρινού.

Τέλος τον ρωτάμε με ποια  κριτήρια θα γίνει ο ανασχηματισμός: «επειδή έχω ικανούς και θέλω να δώσω βήμα να αναδείξουν τις ικανότητές τους, αυτό είναι το κριτήριο. Αλλά  το δύσκολο για μένα είναι ότι θα πρέπει να ξεχωρίσω τους καλύτερους από τους πολύ καλούς. Και οι 17  είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον και το εννοώ».

Του Κώστα Ζαφειρίου

kozapress@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα