Μπάσκετ

Η φανέλα του Τζόρνταν από τον ημιτελικό των Ολυμπιακών της Βαρκελώνης πωλήθηκε αντί 3 εκατ. δολαρίων

Η φανέλα που φόρεσε ο "Air" στον ημιτελικό με τη Λιθουανία, βγήκε σε διαδικτυακή δημοπρασία από τον οίκο Goldin, μαζί με υπογεγραμμένες φανέλες από τους υπόλοιπους παίκτες της αμερικανικής ομάδας, και πωλήθηκε αντί 3,03 εκατ. δολαρίων.
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια «έπιασε» σε δημοπρασία μία φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν από την αυθεντική “Dream Team”, την εθνική ομάδα των ΗΠΑ που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη. Η φανέλα που φόρεσε ο “Air” στον ημιτελικό με τη Λιθουανία, βγήκε σε διαδικτυακή δημοπρασία από τον οίκο Goldin, μαζί με υπογεγραμμένες φανέλες από τους υπόλοιπους παίκτες της αμερικανικής ομάδας, και πωλήθηκε αντί 3,03 εκατ. δολαρίων.

Αν και αναμφίβολα μεγάλο, το ποσό αυτό φαντάζει μικρό σε σχέση με την τιμή, στην οποία πουλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο μία φανέλα του Τζόρνταν από τον πρώτο τελικό NBA του 1998. Ο πλειοδότης σε αυτή την περίπτωση κατέβαλε πάνω από 10 εκατ. δολάρια, πραγματοποιώντας την ακριβότερη αγορά αθλητικού ενθυμίου στην ιστορία.

Όλη η επικαιρότητα