Ηλεία Πολιτική

Η Φώφη Γεννηματά δίνει τη δική της μάχη – Τα μηνύματα συμπαράστασης από την Ηλεία

Την απόσυρσή της από τις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της, ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας στον «Ευαγγελισμό»
Ακούστε το άρθρο

Την απόσυρσή της από τις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της, ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας στον «Ευαγγελισμό».

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, η κ. Γεννηματά εμφάνισε «συμπτώματα ατελούς ειλεού και μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Η ίδια δεν είχε παραστεί το βράδυ της Δευτέρας στην προγραμματισμένη συγκέντρωσή της στη Νέα Ιωνία, όπου την εκπροσώπησε ο γραμματέας της παράταξης, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Τελικά, χθες το απόγευμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ γνωστοποίησε ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της. «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μη συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι «ως πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Από την πλευρά τους, μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι συνυποψήφιοί της. «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση, ενημερώνοντας παράλληλα πως αναστέλλει την προεκλογική του δραστηριότητα. «Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας» τόνισε ο Χάρης Καστανίδης. Με την κ. Γεννηματά επικοινώνησαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας ευχές για ταχεία ανάρρωση, ενώ σε σχετικές δηλώσεις προέβησαν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Οι εξελίξεις ευλόγως ανατρέπουν άρδην τα δεδομένα ως προς τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας τρεις υποψηφίους στην κούρσα για την ηγεσία. Για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις εκλογές, αλλά και για το διάστημα που απομένει έως την 5η Δεκεμβρίου, δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις, καθώς, όπως είναι φυσικό, στην παρούσα φάση το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην κατάσταση της υγείας της κ. Γεννηματά.

«Πλήγμα για το ΚΙΝΑΛ και τον δημοκρατικό κόσμο»

Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλείας ΚΙΝΑΛ

«Καλή δύναμη στη Φώφη Γεννηματά»

Ο Βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε τη συμπαράσταση του στην Φώφη Γεννηματα. «Καμία πολιτική κούρσα δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Στη Φώφη Γεννηματά και την οικογένειά της εύχομαι κουράγιο και δύναμη. Πρόεδρε καλή ανάρρωση και γρήγορα κοντά μας, πιο δυνατή από ποτέ!», δήλωσε ο κ. Κατρίνης.

Γιάννης Κουτσούκος, πρώην βουλευτής Ηλείας ΚΙΝΑΛ

«Η Φώφη Γεννηματά είναι αγωνίστρια»

«Η Φώφη Γεννηματά είναι αγωνίστρια και θα δώσει και αυτή τη μάχης της ζωής όπως όλες τις μάχες που έδωσε μέχρι σήμερα. Θα είμαι κοντά της και θα την περιμένουμε και εκείνη ξανά κοντά μας ως εγγυήτρια της ενότητας της παράταξης».

Σάκης Γιατράς, Γραμματέας ΝΕ ΚΙΝΑΛ Ηλείας

«Πλήγμα για το ΚΙΝΑΛ και τον δημοκρατικό κόσμο»

«Πρόκειται για πλήγμα για το ΚΙΝΑΛ και το δημοκρατικό κόσμο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της εσωκομματικής διαδικασίας. Εύχομαι να το ξεπεράσει γιατί πάντα έδινε τη μάχη και πάντα έβγαινε νικήτρια… αυτό πιστεύω θα συμβεί και τώρα!

Πιστεύω πως οι τρεις υποψήφιοι με σοβαρότητα και ενότητα θα δώσουν μάχη στο δημοκρατικό πλαίσιο που έχει χαραχτεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ και όλοι μαζί, με ενότητα θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

Βασίλης Μανδαράκης, Αναπληρωτής Γραμματέας ΝΕ ΚΙΝΑΛ Ηλείας

«Αναγκαία και κατανοητή η απόφαση της Φώφης Γεννηματά»

«Να ευχηθούμε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής  Φώφη Γεννηματά για την σοβαρή επιδείνωση της υγείας της. Η απόφαση της να μην συμμετέχει στην διαδικασία εκλογής για την θέση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι αναγκαία και κατανοητή. Αυτή η πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα και δημιουργεί νέους εσωτερικούς-εξωτερικούς συσχετισμούς στην διαδικασία εκλογής Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Αλλά οι εκλογικές διεργασίες, μπροστά σε τέτοια γεγονότα, ανθρώπινα, μπορούν να περιμένουν μερικές μέρες, όπως δήλωσε και ο σ Νίκος Ανδρουλάκης».

Όλη η επικαιρότητα