Αρθρογραφία

Η Φώφη Γεννηματά ορόσημο για το ΠΑΣΟΚ / Κίνημα Αλλαγής 

Γράφει η Χαρά Αλτούνη.

Πριν δυο χρόνια, στη Πάτρα 15 Μαΐου, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, η Φώφη Γεννηματά βρισκόταν σε περιοδεία. Απόφαση της στιγμής να πάω. Ξεκινώντας την ομιλία της, ακούγοντας τα συνθήματα, νιώθοντας τον παλμό της συγκέντρωσης – κατάλαβα ότι η πολιτική υπάρχει μέσα μου. Είναι το μικρόβιο που λένε.

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ / Κινήματος Αλλαγής. Φάνηκε στα μάτια της η ανάγκη για αλλαγή, Ακουγόταν στη φωνή της το όραμα της για μια νέα Ελλάδα με πρωταγωνιστή τη νέα γενιά.

Έτσι και έπραξε. Δεν έμεινε στα λόγια. Πήρε την παράταξη από τα αποκαΐδια της και της έδωσε χρώμα και άρωμα από την αρχή, δίνοντας το βήμα σε νέα άτομα – τότε που κανείς δεν τους εμπιστεύονταν επειδή ήταν «νέοι». Η Φωφη Γεννηματα όμως είχε εγγυηθεί αλλαγή και ανανέωση, τόλμησε και δικαιώθηκε. Δούλεψε και δουλεύει σκληρά με την ομάδα της – με όλους μας  για την αποκατάσταση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ.

Μάχιμη πάντα, με ορθό και σοσιαλδημοκρατικό λόγο. Σωστή και αγωνίστρια από τη γραμμή της αντιπολίτευσης. Με πρόγραμμα, με θέσεις, με όραμα, με θέληση και όρεξη για αλλαγή!

Πάλεψε με τα θηρία για να κρατήσει μια παράταξη διαλυμένη και διχασμένη – κατάφερε να την ξανά ενώσει και να την κρατήσει αυτόνομη.

Δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι στις δυσκολίες της ζωής της, δεν πτοήθηκε ποτέ από τη λασπολογία στο όνομα της, δεν δίστασε ποτέ στις αποφάσεις της, δεν έφυγε ποτέ από την παράταξη που πίστεψε. Πάντα εκεί για την ψυχή της παράταξης, τιμώντας την ιστορία και την παρακαταθήκη  του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά είναι τίμια, ακούραστη, ηθική, θαρραλέα, εμβληματική  γυναίκα.

Είναι αληθινή, ανθρώπινη, δημιουργική, αγωνίστρια, μαχήτρια. Είναι μια πραγματική σοσιαλίστρια.

Είναι πηγή έμπνευσης για τη Νέα Γενιά. Είναι ο άνθρωπος που σε κερδίζει με το ήθος και τον ξεχωριστό της χαρακτήρα.

Φωφη Γεννηματα σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας δίδαξες με τους αγώνες σου, για όλα όσα κέρδισες με την αξία σου.

Αγαπημένη μου Πρόεδρε σε ευχαριστούμε που στέκεσαι δίπλα στη Νέα Γενιά αυτής της χώρας. Σε ευχαριστούμε που έδωσες τη ψυχή σου για την παράταξη.

Και θα συνεχίσεις να τη δίνεις γιατί όλα θα πάνε καλά. Γιατί η Νέα Γενιά σε χρειάζεται για να εμπνέεται για το αύριο, για το μέλλον!

Εύχομαι γρήγορη και πλήρης ανάρρωση. Δεν έχασες ποτέ σου μάχη και ούτε ήρθε αυτή η στιγμή.

Θα βγεις νικήτρια γιατί η πολιτική σε έχει ανάγκη. Η πολιτική έχει ανάγκη από ήθος και αξίες.

Σε περιμένουμε πίσω να δώσουμε αγώνες για την αλλαγή.

Και είμαι σίγουρη πως δεν θα αργήσεις καθόλου να βρεθείς στις επάλξεις, εξάλλου όπως σου είχα πει είμαστε #teamfofi της αλλαγής και της νίκης!

Στα δύσκολα της ζωής σου στάθηκες βράχος, πρότυπο για κάθε γυναίκα. Ώρα για σκληρό ροκ μέχρι να φτάσεις στον τερματισμό της νίκης!

*Η Χαρά Αλτούνη είναι Μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Κινήματος Αλλαγής Ηλείας – Τομέας Νεολαία

Όλη η επικαιρότητα