Ελλάδα

Η Φωτίου βγάζει τους Ρομά από τους καταυλισμούς και τους πηγαίνει σε οικισμούς

Ακούστε το άρθρο

Σε δύο βασικές παρεμβάσεις, που αφορούν στη στεγαστική υποστήριξη και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, προχωρά η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Στόχος είναι η πλήρης κοινωνική ενσωμάτωση και η ενδυνάμωση των Ρομά όλης της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό χθες, κατά τη συνέντευξη Τύπου, άμεσα θα ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ρομά από καταυλισμούς και παραπήγματα σε οικισμούς. Η αρχή θα γίνει από την Άμφισσα, με τα πρώτα 250 άτομα να μεταβαίνουν σε πρότυπο οικισμό 45 κτιρίων.

Η Θεανώ Φωτίου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έτσι ανοίγει ο δρόμος για πανελλαδική μετεγκατάσταση των Ρομά σε οργανωμένους οικισμούς».

Βελτίωση συνθηκών διαβίωσης

Στους συγκεκριμένους οικισμούς θα πραγματοποιούνται ενέργειες περιβαλλοντικής υγιεινής. Επίσης, θα έχουν κοντέινερ που, ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού, θα διαθέτουν μπανιέρες, ντουζιέρες και υγειονομικούς χώρους. Παράλληλα, θα διαθέτουν εγκαταστάσεις για πλυντήρια και στεγνωτήρια.

Η παρέμβαση για τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης αφορά εγκαταστάσεις ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής και σύσταση και λειτουργία ομάδων βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα