Οι «φρουροί» της επικοινωνίας μιλούν στην εφημ. Πατρίς

Δίπλα στο μαθητή, στον εργαζόμενο, στον επαγγελματία και σε όλη την ελληνική κοινωνία οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών

 

Μετά το ιατρικό προσωπικό της χώρας και τα κατά τόπους νοσηλευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση ασθενών κορωνοϊού, τη σκυτάλη παίρνουν οι εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας με όλες τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που προσφέρουν, αφού το μένουμε σπίτι, θέλει την επικοινωνία του, την τηλε-εκπαίδευσή του, την τηλε-εργασία του, την τηλε-διάσκεψή του, την ταινία του και φυσικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά αυτήν την περίοδο. Κι ενώ όλα αυτά όποιος τα άκουγε πριν από ένα μήνα θα νόμιζε ότι πρόκειται για ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, σήμερα που όλοι τα ζούμε προσπαθούμε να τα κατανοήσουμε, να τα συνηθίσουμε και να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας και τις δραστηριότητές μας στη νέα αυτή πραγματικότητα. Σε μια πραγματικότητα που είμαστε παρόντες, χωρίς τη φυσική μας παρουσία. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς, μένουμε όσο περισσότερο μπορούμε σπίτι και κάνουμε τα πάντα εξ’ αποστάσεως. Οι μαθητές καλούνται να παρακολουθήσουν διαδικτυακά πλέον τα μαθήματά τους με ιδιαίτερη βαρύτητα στην Γ’ Λυκείου, το προσωπικό σε τράπεζες, εταιρίες και ομίλους εργάζεται διαδικτυακά από το σπίτι, ακόμη και οι συνεδριάσεις στα δημοτικά, περιφερειακά, υπουργικά συμβούλια γίνονται με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης όπως και στην στην κομισιόν. Για να υλοποιηθούν λοιπόν όλα αυτά και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες με δεδομένη την υπερφόρτωση των δικτύων λόγω της υπερβολικής χρήσης, όλες οι εταιρίες κυριολεκτικά επαγρυπνούν και παραμένουν άριστοι φρουροί των τηλεπικοινωνιών.

 

 «Από το σπίτι, καλύτερα για όλους» το νέο  slogan του OTE …

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές, οι άνθρωποι του ομίλου ΟΤΕ παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις ανάγκες και προσαρμόζουν ανάλογα τη λειτουργία και τις δράσεις τους δήλωσαν στην εφημ. Πατρίς οι υπεύθυνοι από το Τμήμα Σχέσεων του ΟΤΕ. Έτσι με αίσθημα ευθύνης καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης περισσότεροι από 2.500 τεχνικοί για να διασφαλίσουν το αγαθό της επικοινωνίας εν μέσω πανδημίας και να μπορέσει ο οικογενειάρχης, ο εργαζόμενος, ο μαθητής, ο νέος, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και όλοι να συνεχίσουμε τη ζωή με ένα παράθυρο στον κόσμο.Τα αιτήματα σχετίζονται με  νοσοκομεία, φαρμακεία, super market,  υπηρεσίες, τράπεζες κ.ά και εξυπηρετούνται με προτεραιότητα, μέσα σε ώρες. Επιπλέον ο όμιλος προχώρησε σε δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων με αναπνευστήρες, κλίνες για ΜΕΘ και ιατρικό εξοπλισμό,  βάσει των αναγκών, ελπίζοντας με αυτή την προσφορά να βοηθήσει το τιτάνιο έργο των γιατρών και νοσηλευτών, που κάθε μέρα ρίχνονται με αυτοθυσία στη μάχη για την φροντίδα όσων έχουν ανάγκη».

 

Αύξηση της κίνησης στη σταθερή τηλεφωνία του δικτύου
της Vodafone…       

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Vodafone στην εφημ. Πατρίς, έχει παρατηρηθεί αύξηση της κίνησης δεδομένων στο σταθερό δίκτυο που προσεγγίζει το 50% και κορυφώνεται τα Σαββατοκύριακα, λόγω της αυξημένης παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου. Επίσης, διαπιστώνεται αύξηση των υπηρεσιών φωνής στο σταθερό δίκτυο κατά 20%, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια των κλήσεων. Θεαματική είναι επίσης η αύξηση της ζήτησης για το Vodafone TV, το οποίο προσεγγίζει το 80%  αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με όσα λένε, η εταιρεία είχε εγκαίρως ενισχύσει το δίκτυό της με πρόσθετους πόρους ώστε οι πελάτες της να έχουν αδιάλειπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Επίσης, τα στελέχη επισημαίνουν ότι η ομάδα δικτύου της Vodafone βρίσκεται σε επαγρύπνηση, παρακολουθώντας στενά την κίνηση, κάνοντας παρεμβάσεις όπου κρίνονται απαραίτητες έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη επικοινωνία. Όσο για τους τεχνικούς πεδίου, συνεχίζουν να προσφέρουν τις κρίσιμες αυτές ώρες τις υπηρεσίες τους για την υποστήριξη των αυξημένων αναγκών των πελατών, εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφαλείας για να προστατευτούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι καταναλωτές.

 

Αξιόπιστη επικοινωνία
και ποιοτική ψυχαγωγία
από τη Forthnet και Nova..

Η Forthnet, η εταιρεία που έφερε το Internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει την κρίση του κορωνοϊού με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την υγεία όλων και παράλληλα, διασφαλίζει την αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών της, με ποιοτική ψυχαγωγία και αξιόπιστη επικοινωνία σε  νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η κίνηση στo τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, δήλωσαν στην εφημ. Πατρίς στελέχη από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της εταιρείας «έχει αυξηθεί και είναι της τάξης του 50%. Μέχρι πρότινος η ώρα αιχμής ήταν μετά το απόγευμα, τώρα η αύξηση στην κίνηση του δικτύου είναι από το πρωί, ως συνέπεια της τηλεργασίας αλλά και της τηλεκπαίδευσης. Χάρις στη δορυφορική μετάδοση των προγραμμάτων συνδρομητικής τηλεόρασης η Forthnet εξασφαλίζει σε όλους τους συνδρομητές της την παροχή των τηλεοπτικών της καναλιών με εικόνα High Definition, παράλληλα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών με νέα κυκλώματα και εξοπλισμό. Οι  τεχνικοί ακολουθώντας τις οδηγίες, πραγματοποιούν τις απαραίτητες εργασίες στους συνδρομητές, ενώ και στα καταστήματά αυστηροί είναι οι  κανόνες προστασίας έχοντας ενισχύσει τη δυνατότητα απομακρυσμένης εξυπηρέτησης μέσω live chat και e-payment» .

 

Με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες των καιρών η Wind…

Άμεσα ανταποκρίθηκε στα νέα δεδομένα η εταιρεία Wind με πρώτο μέλημα την προστασία της υγείας των εργαζομένων, των συνεργατών αλλά και των συνδρομητών της ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το κατάστημα της WIND στον Πύργο, όπως και όλα τα υπόλοιπα πανελλαδικά, λειτουργεί με περιορισμένο ωράριο και υποδέχεται έως και δύο πελάτες ταυτόχρονα με  την τήρηση κανόνων υγιεινής, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στον χώρο, μας είπε ο ιδιοκτήτης του κ.Θεόδωρος Κονδύλης και πρόσθεσε πως πολλές υποθέσεις επιλύονται τηλεφωνικά, χωρίς δηλαδή φυσική παρουσία στο κατάστημα. Και συνέχισε λέγοντας ότι λόγω και της κατάστασης, δίνουμεκαθημερινά  τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας. Οι μετρήσεις μέχρι στιγμής πρόσθεσε δείχνουν ότι παρατηρείται αύξηση της κίνησης στα δίκτυα της WIND πανελλαδικά, της τάξης 20-25% . Πρωταρχικό καθήκον της WIND είναι η παροχή αδιάλειπτων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους συνδρομητές, και γι’ αυτό έως τώρα έχει καταφέρει να ανταποκριθεί επιτυχώς στις αυξημένες αυτές ανάγκες

 

Η όλη κατάσταση αποτελεί
μεγάλη τεχνική πρόκληση,
τονίζει ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής  Κυρ. Πιερρακάκης

«Το internet δεν μπορεί να πέσει. Δεν είναι ένα πράγμα το ίντερνετ. Αυτό που συμβαίνει μερικές φορές είναι ότι πέφτει η ταχύτητα» τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και προσθέτει ότι το ζήτημα, είναι να μην πέσει τόσο η ταχύτητα ώστε να μην μπορεί να υπάρξει τηλεργασία. Αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε χρησιμοποιώντας τεχνολογικά μέτρα. Στις συχνές συσκέψεις του υπουργού και του Αντώνη Τζωρτζακάκη, γ.γ. τηλεπικοινωνιών με τους παρόχους τηλεπικοινωνιών βλέπουμε τα στοιχεία της κίνησης, τι συμβαίνει και γιατί. Αν δούμε να αυξάνεται υπερβολικά η κίνηση και χρειαστεί,θα πάρουμε κάποια μέτρα  καθησυχάζει ο υπουργός. Όλο αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο μήνα με την αλλαγή στην ανθρώπινη επικοινωνία είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό πείραμα, πέρα του ότι αλλάζει πολλούς όρους της ανθρώπινης συμπεριφοράς, δημιουργεί και μια τεράστια τεχνική πρόκληση. Τα δίκτυα πρέπει να ανταποκριθούν στο πείραμα, να διεκπεραιώσουν την εργασία, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία και ήδη το κάνουν από τις 16 Μαρτίου κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Κατά το πρώτο 24ωρο λειτουργίας της (από τις 6 το πρωί της 23ης Μαρτίου ως τις 6 το πρωί της 24ης Μαρτίου) η υπηρεσία του 13033 διεκπεραίωσε 1,3 εκατ. έγκυρα μηνύματα SMS, τα οποία αντιστοιχούν στο 65% των συνολικών μηνυμάτων που έλαβε.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή SMS στο 13033 δεν έχει χρέωση. Σημειώνεται ότι οι οδηγίες για τη σύνταξη μηνύματος και αποστολής του στο 13033 είναι διαθέσιμες στη σχετική ενότητα του forma.gov.gr