Αθλητισμός

Η Γερμανία «χτύπησε» στην παράταση και προκρίθηκε στους «8»

i_germania_htypise_stin_paratasi_kai_prokrithike_stoys_8.jpg
Ακούστε το άρθρο

Παρούσα στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ θα είναι η Γερμανία, η οποία χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει την Αλγερία με 2-1, χάρις στα γκολ των Σίρλε στο 92ο λεπτό και του Εζίλ στο 119΄.Για τους Αλγερινούς μείωσε ο Τζαμπού στις καθυστερήσεις της παράτασης (121΄). 

Αντίπαλος των «πάντσερ» στους «8» του τουρνουά θα είναι η Γαλλία, στο μεγάλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 4 Ιουλίου στο Μαρακανά του Ρίο (19:00).

Η Αλγερία άντεξε στην πίεση που άσκησε η Γερμανία στο δεύτερο μέρος, ιδιαίτερα στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά στην παράταση δέχτηκε γρήγορα το γκολ και στη συνέχεια δεν κατάφερε να αντιδράσει. 

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ προκρίθηκε δίκαια. Ήταν το μεγάλο φαβορί και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο πρώτο 20λεπτο, ανέβασε ρυθμούς και θα είχε «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς, εάν δεν βρισκόταν σε μεγάλη βραδιά ο γκολκίπερ της Αλγερίας, Μπολί.

Η ομάδα του Χαλίλχοζιτς απείλησε για πρώτη φορά στο 9΄, όταν ο Νόιερ «διάβασε» την φάση και με έγκαιρη έξοδο πρόλαβε τον Σλιμανί, ενώ δευτερόλεπτα μετά το σουτ του Σβαϊνστάιγκερ, ο Φεγκουλί «χόρεψε» δύο αμυντικούς της Γερμανίας, αλλά το γύρισμά του μέσα στην περιοχή ήταν πάρα πολύ κακό. 

Στο 17΄ ακυρώθηκε σωστά το γκολ της Αλγερίας, καθώς ο Σλιμανί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από θέση οφσάιντ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Αλγερινοί έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, με το σουτ του προωθημένου Γκουλάμ από το ύψος της μικρής περιοχής να περνάει λίγο άουτ.

Μετά το 25΄ τα «πάντσερ» πήραν τα ηνία του ματς και στο 40΄ έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου. Αρχικά με το σουτ του Κρόος που απόκρουσε στη γωνία του ο Μπολί και στο «ριμπάουντ» ο Γκέτσε πλάσαρε, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Αλγερίας έσωσε την ομάδα του.

Η Γερμανία μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και σε διάστημα ενός λεπτού απείλησε δύο φορές με τους Σούρλε και Μουστάφι (σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα). Στο 55΄ ο Μπολί έκανε έξοχη επέμβαση στο σουτ του Λαμ, ενώ μετά το 70΄ το ματς άνοιξε για τα καλά. 

Οι Αλγερινοί έβρισκαν πιο ανοιχτούς διαδρόμους και μέσα σε τρία λεπτά (71΄-74΄) απείλησαν με τα σουτ των Φεγκουλί, Σλιμανί που δε βρήκαν το στόχο τους.

Τεράστια ευκαιρία για τη Γερμανία στο 80΄, με τον Μπολί να κάνει νέα απίστευτη απόκρουση στην κεφαλιά του αμαρκάριστου Μίλερ και στην επαναφορά της μπάλας το σουτ του Σούρλε έσωσε πάνω στη γραμμή ο Μπελκαλέμ. Στο 82΄ ο Μίλερ αστόχησε από τρομερά πλεονεκτική θέση κι έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του έξτρα ημιώρου, ο Σούρλε με τακουνάκι αξιοποίησε την ασίστ του Μίλερ και πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, βάζοντας μπροστά τη Γερμανία (1-0). 

Στο 119΄ ο Οζίλ από κοντά «εκτέλεσε» τον Μπολί κι έγραψε το 2-0, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης οι Αλγερινοί μείωσαν σε 2-1 με το πλασέ του Τζαμπού.

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

Κίτρινες: Λαμ – Χαλίς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 20. Ζερόμ Μπόατενγκ, 17. Περ Μερτεζάκερ, 4. Μπένεντικτ Χέβεντες, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (109΄ 23. Κριστόφ Κράμερ), 16. Φίλιπ Λαμ, 21. Σοκντράν Μουστάφι (70΄ 6.Σάμι Κεντίρα), 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεσούτ Οζίλ, 19. Μάριο Γκέτσε (46΄ 9. Αντρέ Σούρλε), 13. Τόμας Μίλερ.

ΑΛΓΕΡΙΑ (Βαχίντ Χαλίλχοζιτς):
 23. Ραΐς Μπολί, 4. Εσαΐντ Μπελκαλέμ, 5. Ράφικ Χαλίς (97΄ 2. Ματζίντ Μπουγκέρα), 3. Φαουζί Γκουλάμ, 20. Αΐσα Μαντί, 8. Μεχντί Λάσεν, 10. Σοφιάν Φεγκουλί, 19. Σαφίρ Ταϊντέρ (78΄ 11. Γιασίν Μπραχίμι), 22. Μεχντί Μοστεφά, 13. Ισλάμ Σλιμανί, 15. Ελ Αράμπι Σουντανί (100΄ 18. Αμπντελμουμέν Τζαμπού).

 
www.in.gr

Όλη η επικαιρότητα