Ηλεία

Ηλεία: Οι γιατροί γιόρτασαν τους προστάτες τους

Ακούστε το άρθρο

Την ιερή μνήμη των προστατών των υγειονομικών, των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, τίμησαν για ακόμα μια χρονιά τα διοικητικά συμβούλια του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ξεκίνησε στις 08:45 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατος Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας Νίκος Κατσαρός, που ευχήθηκε σε όλους τους υγειονομικούς, συναδέλφους, φαρμακοποιούς, οδοντιάτρους, καθώς και όλους τους συμπολίτες «χρόνια πολλά, υγεία και δημιουργία», ενώ έδωσε και την υπόσχεση πως θα συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε όλους όσο καλύτερα γίνεται, «όπως έκαναν και οι Άγιοι Ανάργυροι που τιμούμε σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρουσία προέδρων και μελών των ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας, τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε εδώ υγιείς προκειμένου να γιορτάσουμε τους Άγιους Ανάργυρους. Εύχομαι τόσο στους συναδέλφους υγειονομικούς, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο χρόνια πολλά, υγεία και δημιουργικότητα». Τέλος, ο ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτριος Καραμάνης, τόνισε: «Σήμερα όπως κάθε χρόνο μαζευτήκαμε οι υγειονομικοί για να τιμήσουμε τους προστάτες μας, Αγίους Αναργύρους. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο χαρά, υγεία, ευτυχία και ευλογία από τους αγίους στις δύσκολες μέρες που περνάμε».

Όπως συνηθίζεται, μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκαν καφές και γλυκίσματα από τον εφημέριο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Σπυρίδωνος, ανταλλάσοντας ευχές για την εορταστική ημέρα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κοινό δείπνο για τους Υγειονομικούς, το οποίο παρατέθηκε στο Εστιατόριο «ROTONDA» στον Πύργο.

Τίμησαν τους προστάτες τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό, τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας, όπου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Τσαούσης και αρκετοί γιατροί, καθώς επίσης και μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης και μέλη του Συλλόγου, απόλαυσαν τον καφέ τους αμέσως μετά τον εκκλησιασμό

Ως είθισται, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου απόλαυσαν τον καφέ τους στην πλατεία Αγίου Αθανασίου και αντάλλαξαν ευχές για την εορταστική ημέρα. Βέβαια, ο καφές είχε μικρή διάρκεια αφού έπρεπε να επιστρέψουν στα ιατρεία τους, γιατί η γιορτή- γιορτή αλλά και οι ασθενείς δεν μπορούσαν να βρίσκονται στην αναμονή, αφού όπως έλεγαν χθες και οι γιατροί επιτελούν λειτούργημα και προέχει ο πάσχοντας.

Την χθεσινή ημέρα πανηγύρισε και το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, παρουσία γιατρών, εργαζομένων και συνοδών ασθενών.

Ρεπορτάζ: Αντώνης Φώτης, Μαρία Καραμπάτση

Όλη η επικαιρότητα