Βιβλίο

«Η Γλυκιά Ιστορία του Χρήστου χωρίς Ζάχαρη»: Μια γλυκιά ιστορία από την Έφη Παναγοπούλου

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση “Γίνομαι Νούμερο Ένα με το Διαβήτη Τύπου 1” που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο CAMPION τον Οκτώβριο.
Ακούστε το άρθρο

 Μετά το επιτυχημένο βιβλίο “Το Ταξίδι του Αλφειού”, ένα βιβλίο που γράφτηκε με αγάπη για να διατεθεί δωρεάν στα σχολεία του Δήμου Πύργου, η συγγραφέας Έφη Παναγοπούλου συνεχίζει το δημιουργικό της ταξίδι με μια γλυκιά ιστορία. Πρόκειται για το βιβλίο “Η Γλυκιά Ιστορία του Χρήστου χωρίς Ζάχαρη” από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. 

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση “Γίνομαι Νούμερο Ένα με το Διαβήτη Τύπου 1” που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο CAMPION τον Οκτώβριο. Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Βιβή Χέντερσον, συμμετείχαν καταξιωμένοι ομιλητές, οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό τις επιστημονικές τους γνώσεις για το Διαβήτη και την υγιεινή διατροφή. Αξίζει να αναφερθεί, η Αλίκη Σπανού, Κλινική Διαιτολόγος/Διατροφολόγος, του ομίλου Βιοϊατρική, η  Ελένη Κούη, παιδοδιαιτολόγος, η Σοφία Μανέα, πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ,ο Δρ Κεφαλάς, παιδοενδοκρινολόγος, και ο Δρ Γιάννης Αρναούτης, Επίκουρος Καθηγητής Διατροφής Αθλουμένων. 

 “Η γλυκιά ιστορία του Χρήστου χωρίς ζάχαρη”, η οποία κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις για την αμεσότητα και ευαισθησία της, παρουσιάζει την αληθινή ιστορία του Χρήστου, που στα έξι του χρόνια μαθαίνει ότι πάσχει από Διαβήτη τύπου 1. Η χαρισματική προσωπικότητα του Χρήστου αποτέλεσε έμπνευση για τη συγγραφέα.  Τo βιβλίο ανήκει στη σειρά “Τα παιδιά μάς Μιλούν” όπου η Έφη Παναγοπούλου παρουσιάζει ιστορίες παιδιών που αντιμετωπίζουν τη ζωή με αισιοδοξία ξεπερνώντας τις όποιες δυσχέρειες τούς προκαλούν προβλήματα σωματικής ή ψυχικής υγείας. Η “Γλυκιά Ιστορία του Χρήστου χωρίς Ζάχαρη” προκάλεσε συγκίνηση και έδωσε πολλά μηνύματα ελπίδας και δύναμης στους παρευρισκόμενους. Το βιβλίο είναι μεταφρασμένο και στα Αγγλικά και προσφέρθηκε  σε όλα τα παιδιά  στο τέλος της εκδήλωσης. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους όσοι είχαν την πρωτοβουλία αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης και περιμένουμε με ανυπομονησία και τη συνέχεια του δημιουργικού έργου της Έφης Παναγοπούλου. 

Όλη η επικαιρότητα