Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Η ιδρυτική διακήρυξη της Κοινωνίας των Πολιτών του Ανδρέα Μαρίνου

Ακούστε το άρθρο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πηνειού

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Φίλες και φίλοι.

Mε σεβασμό στον πολίτη,ήθος και όραμα,ξεκινάμε μια νέα, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη κίνηση πολιτών για να οδηγήσουμε τον δήμο Πηνειού ένα βήμα παρακάτω σε μία εποχή δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις. Επιδιώκουμε να συνθέσουμε την εμπειρία των παλαιότερων αυτοδιοικητικών με τον ενθουσιασμό των νεότερων.

Στόχοι μας είναι :
Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η καθαριότητα,η ενίσχυση των χώρων πράσινου και η καλή ποιότητα νερού σε όλο τον Δήμο.
Η προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής με τη βελτίωση των υποδομών για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Η προβολή των τοπικών προιόντων που συνδέονται με τη βελτίωση της ποιότητας του τουρισμού (οινοτουρισμού, αγροτουρισμού).
Η ενίσχυση όλων των τοπικών κοινοτήτων μας με σημαντικά έργα ώστε όχι μόνο οι νέοι να μείνουν στα χωριά τους ,αλλά να υπάρχουν κίνητρα και για όσους έχουν φύγει να ξαναγυρίσουν σ’ αυτά.
Η αύξηση και η ανάπτυξη του τουρισμού καθώς ο δήμος μας βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ήλιδα και στη Αρχαία Ολυμπία και διαθέτει μια μεγάλη ακτίνα παραλιών και ένα μεγάλο δίκτυο εξαιρετικών ξενοδοχειακών υποδομών.
Η δημιουργία και η ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού με την προβολή της Παναγίας Καθολικής,της Παναγίας Ελεούσας και της μονής του Αγίου Νικολάου στα Καβάσιλα.
Η διαφήμιση και η αξιοποίηση των λαογραφικών μουσείων του Δήμου μας για να πετύχουμε την επισκεψιμότητα τόσο από μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Πηνειού όσο και όλου του νομού.
Η στήριξη των ανθρώπων που επιχειρούν στον τόπο μας και η προσέλκυση νέων επιχειρήσεων στην περιοχή μας.
Η καλλιέργεια καλής σχέσης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και στους εργαζόμενους του Δήμου.
Η ποιότητα στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών με την αποτελεσματική λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δήμου μας ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη του δημότη προς τη δημοτική αρχή.
Η βελτίωση και η ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του δήμου ώστε να υπάρχει πλήρης και έγκυρη ενημέρωση.
Ο διάλογος και η συνεργασία με όλους τους πολίτες.
Η διαφάνεια σε όλα και για όλα.
Η ενημέρωση σε θέματα υγείας.
Η στήριξη και η ενίσχυση των υπαρχουσών δομών υγείας και των ευπαθών ομάδων.
Η αναβάθμιση του Κ.Υ. Γαστούνης και των περιφερειακών ιατρείων Βαρθολομιού και Τραγανού.
Η ενίσχυση των πολιτιστικών,κοινωνικών,αθλητικών συλλόγων και θεατρικών ομάδων που προσφέρουν σημαντικό έργο και συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Η συνέχιση και η έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των έργων που πραγματοποιούνται στον Δήμο.
Η επίλυση των προβλημάτων των σχολικών μονάδων.
Η στήριξη του φεστιβάλ του Δήμου μας και η επέκταση του σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Βασική μας επιδίωξη θα είναι κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης σε εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο με τη βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού του Δήμου μας.

Είναι καιρός να ρίξουμε τα διαχωριστικά τείχη και τους ανούσιους τοπικισμούς και να αισθανθούμε όλοι πολίτες του ίδιου δήμου.Του Δήμου Πηνειού.

Με ειλικρίνεια,εντιμότητα και επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε,σας καλούμε να σταθείτε στο πλάι μας γιατί οι Δήμοι δεν είναι προσωπικές επιχειρήσεις αλλά πολυμετοχικοί φορείς και η συμβολή ΣΑΣ είναι καθοριστική για τη λειτουργία τους.
Μην ξεχνάτε πως ΕΣΕΙΣ, οι πολίτες του Δήμου Πηνειού, θα μας υποδείξετε τα προβλήματα της γειτονιάς,του χωριού ή της πόλης σας και εμείς όχι μόνο θα τα εντάξουμε στον προεκλογικό μας πρόγραμμα αλλά θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να τα λύσουμε.

Όλη η επικαιρότητα