Εκκλησία Ηλεία

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας στο πλευρό των πυρόπληκτων

«Τα Ιδρύματά μας για τους πυρόπληκτους».
Ακούστε το άρθρο

Την στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, σε όσες οικογένειες έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακοίνωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, που διαθέτει το κτήριο του πρώην ιδρύματος Πελοπίου, στο Κράτος, ώστε εκεί να στεγαστούν οικογένειες που τα σπίτια τους καταστράφηκαν από τις φωτιές του προηγούμενου διαστήματος.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο δημαρχείο του Πύργου και τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο, όπου και του ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή, σε δηλώσεις του λίγο αργότερα, τόνισε ότι η Μητρόπολη Ηλείας, έδωσε το «πράσινο φως» στην Κυβέρνηση και ειδικά στο Υπουργείο Παιδείας, για την χρησιμοποίηση του οικήματος που η Μητρόπολη διαθέτει στο Πελόπιο και το οποίο γλίτωσε από την πυρκαγιά, ώστε εκεί να στεγαστούν άμεσα οικογένειες που τα σπίτια τους καταστράφηκαν στις φωτιές.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης, Γερμανός, τόνισε ότι το οίκημα μπορεί να στεγάσει εξήντα άτομα ή κάποιες οικογένειες, είναι πλήρως εξοπλισμένο με έπιπλα και ηλεκτρικά είδη και πλέον μένει το υπουργείο να προχωρήσει στην εκμετάλλευσή του μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πάντως, εξήγησε ότι η Μητρόπολη έχει ήδη διαθέσει το εν λόγω κτίριο το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

«Οι φωτιές πάντοτε είναι καταστροφικές, ευτυχώς δεν καταστράφηκαν άνθρωποι και είναι μόνο υλικές οι ζημιές. Αυτές προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τώρα και οι δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου. Βέβαια όλη την ευθύνη δεν μπορούμε να την έχουμε εμείς, την ευθύνη την έχει το Κράτος και αυτό πρέπει να φροντίσει για να αποκατασταθούν και οι ελιές και τα αμπέλια, οι σταφίδες που έχουν καεί και ότι άλλο υλικό όπως και πολλά ζώα. Επίσης μας ζήτησε το υπουργείο Παιδείας αν έχουμε χώρους για να φιλοξενήσουμε πυρόπληκτους. Ήδη διαθέσαμε αρκετούς χώρους για προσωρινή στέγαση και μας έφεραν από το νοσοκομείο Πύργου 16 άτομα που τα φιλοξενήσαμε μέχρι την Παρασκευή. Για μονιμότερα, όσων κάηκαν τα σπίτια τους και δεν έχουν που να μείνουν έχουμε το ίδρυμα του Πελοπίου, μπορούν να φιλοξενηθούν εξήντα άτομα ή μερικές ανάλογες οικογένειες. Είναι επιπλωμένο, είναι καινούργιο έχει κουζίνα, έχει θέρμανση. Μπορούν εκεί να μείνουν οικογένειες που τους κάηκαν τα σπίτια τους. Τώρα περιμένουμε. Εμείς το δώσαμε στο Κράτος, να το αναλάβει και να το λειτουργήσει», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Ηλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Όλη η επικαιρότητα