Πολιτική

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα για την νέα θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου: Θα κριθούμε όλοι μας στην πράξη!

Στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Οικολογική Δυτική Ελλάδα ψήφισε τις επιλογές για το Προεδρείο αλλά απείχε από την άδικη, στημένη και ουσιαστικά παράνομη διαδικασία της εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Διευκρινίζουμε ότι για αυτό δεν ευθύνεται το Προεδρείο και οι συνάδελφοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά η Κυβέρνηση με την ωμή αντισυνταγματική παρέμβαση που κατήργησε αυθαίρετα το Νόμο με τον οποίο εκλέχτηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο και ακύρωσε την απλή αναλογική πριν καν αυτή δοκιμαστεί.

Κατόπιν, στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Παράταξης Κώστας Παπακωνσταντίνου, δήλωσε:

« Ευχόμαστε καλή θητεία και καλή δύναμη σε όλους. Η Πολιτική Οικολογία είναι σταθερά υπέρ της συναίνεσης, συνεπώς θα συνεργαστούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Τι είναι, όμως, αυτό που επιθυμούμε για την Περιφέρεια; Η εκλογή μας γίνεται σε κρίσιμες στιγμές για τον πλανήτη, την χώρα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η Κλιματική καταστροφή και η απώλεια της βιοποικιλότητας διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τις επόμενες γενιές.

Δεν θέλουμε να ακούσουμε περί δήθεν ευαισθησίας όλων και άλλα ηχηρά παρόμοια χωρίς ουσία. Η οικολογία δεν είναι πλέον θέμα ευαισθησίας, αλλά ζήτημα επιβίωσης. Θα κριθούμε όλοι μας από πρακτικές αποφάσεις:

  • Τα χωροταξικά σχέδια όπως εκείνο για τις ΑΠΕ
  • Το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή το οποίο πρέπει να μπει άμεσα σε διαβούλευση
  • Την Στρατηγική για την Βιοποικιλότητα
  • Την Ειδική Περιβαλλοντική μελέτη για τις Προστατευόμενες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας η οποία είναι σε εξέλιξη και θα οδηγήσει σε Προεδρικό Διάταγμα για χρήσεις γης και άλλα πολύ σοβαρά θέματα.
  • Την πολιτική για τους υδρογονάνθρακες

Η στάση μας σε αυτά θα κρίνει το μέλλον το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να εργαστεί σοβαρά και με συνέπεια.

Ωστόσο, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ενώ επωμίζονται το έργο μιας ‘μικρής Βουλής’, με στρατηγικά κείμενα χιλιάδων σελίδων, που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, έχουν το θεσμικό καθεστώς ενός απλού ‘νομαρχιακού συμβούλου’ χωρίς προσωπικό, χωρίς ενίσχυση και υποστήριξη. Περιμένουμε από την Περιφερειακή Αρχή να εφαρμόσει τουλάχιστον τα στοιχειώδη και να δώσει στις Περιφερειακές παρατάξεις τη δυνατότητα να έχουν χώρο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Περιφέρειας και έμπρακτη στήριξη για την απαιτητική αποστολή τους»

Όλη η επικαιρότητα