WEB tv Ηλεία Πολιτική

Η Ηλεία στο επίκεντρο από τα… παράπλευρα του Συνεδρίου της ΝΔ (βίντεο)

Η «Πατρίς» βρέθηκε στο 14ο Συνέδριο του κυβερνόντος κόμματος, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με υπουργούς και συνέδρους για τη σημασία του συνεδρίου αλλά και για τις θετικές εξελίξεις για την Ηλεία.
Ακούστε το άρθρο

Η τρίτη και τελευταία μέρα του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας αποδείχθηκε πολιτικά η πιο γεμάτη, αφού με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων σημαντικών προσώπων έκλεισε ένα συνέδριο με ενωτικό σχήμα και πολλά μηνύματα.

Ήταν ένα ενδιαφέρον συνέδριο με έντονο ηλειακό ενδιαφέρον, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται και σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα, μεταξύ των οποίων και ο νέος αυτοκινητόδρομος της Πατρών – Πύργου που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Η «Πατρίς» και η ΟΡΤ, βρέθηκαν στο 14ο Συνέδριο του κυβερνόντος κόμματος, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με υπουργούς και συνέδρους για τη σημασία του συνεδρίου αλλά και για τις θετικές εξελίξεις για την Ηλεία.

«Με επίκεντρο τον πολίτη»

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επεσήμανε πως στόχος είναι να ολοκληρώσουν μια πολιτική που έχουν ξεκινήσει με επίκεντρο τον πολίτη, ενώ θα υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές στο κομμάτι της υγείας με ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας και αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ακολούθως, υποστήριξε πως το κόμμα είναι έτοιμο για ακόμα μια διακυβέρνηση, έχοντας καταφέρει να αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες.

Όσον αφορά την κυβέρνηση, είπε πως αγαπά την ευθύνη και επιθυμία της είναι να κρίνετε από τα αποτελέσματα όσων κάνουν, ενώ επεσήμανε και το ενδιαφέρον που έχουν για τον πολίτη.

«Η χώρα αποτελεί ισχυρό brand name»

Αν μη τι άλλο ο τουρισμός αποτελεί ένα στοίχημα για την Ηλεία. Για τον τομέα αυτό μίλησε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας πως τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι θετικά και όλα δείχνουν πως η πληρότητα θα είναι υψηλή, δείχνοντας παράλληλα το δυναμισμό που έχει ο ελληνικός τουρισμός. Συμπλήρωσε ακόμα πως η χώρα αποτελεί ισχυρό brand name που ισχυροποιείται ολοένα και περισσότερο παρά την κατάρρευση του 2020, ενώ στάθηκε και στα νούμερα με το 2021 τα έσοδα να αγγίζουν περίπου τα 11 δισεκατομμύρια.

Πρόσθεσε πως οι στόχοι φέτος θα είναι μεγαλύτεροι, με την κρουαζιέρα να επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, ενώ ανέφερε πως είναι ευκαιρία να αξιοποιηθούν ευκαιρίες και εμπειρίες που δίνει η χώρα. Όσον αφορά το συνέδριο, τόνισε πως η ΝΔ είναι παρών, αντέχει τις δυσκολίες, έχει διάθεση αυτοκριτικής και φροντίζει πάντα τον πολίτη, έχοντας καταφέρει να αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες από το 2010 και μετά και προσπαθώντας να δίνει λύσεις σε προβλήματα των πολιτών.

«Αντάξιοι όλων των προκλήσεων»

O Τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ Χρήστος Σούλης εστίασε στον απολογισμό της κυβερνητικής θητείας, σε ένα συνέδριο όπου ανταλλάχθηκαν ιδέες σε κλίμα ενότητας. Εμφανίστηκε έτοιμος για τις νέες μεγάλες μάχες που ακολουθούν και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του συνεδρίου που αποτυπώνει τις μάχες που έχουν δοθεί.

Εκτίμησε δε πως υπήρξαν αντάξιοι όλων των προκλήσεων σε μια δύσκολη τριετία, ενώ θεώρησε πως μπορούν να κάνουν αποφασιστικότερα βήματα προς το καλύτερο της χώρας. Για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ηλεία, σημείωσε πως η δέσμευση του πρωθυπουργού από την πρώτη μέρα ήταν ο αιματοβαμμένος δρόμος Πατρών–Πύργου και η ολοκλήρωσή του, έργο με πανελλαδική εμβέλεια. Τέλος χαρακτήρισε την Ηλεία ως χρόνια αδικημένη, ωστόσο η ΝΔ έστειλε μήνυμα ότι αυτό παύει να ισχύει πλέον.

«Εμπιστοσύνη στο κυβερνητικό έργο»

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, τόνισε πως το συνέδριο της ΝΔ επιβεβαιώνει πως η παράταξη ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών, αναπροσαρμόζεται, παρακολουθεί τις εξελίξεις και διασφαλίζει τη σταθερότητα που χρειάζεται ο τόπος.

Πρόσθεσε πως χρειάζεται ο λαός να δείξει εμπιστοσύνη στο κυβερνητικό έργο που στόχο έχει τη σταθερότητα και την υπεύθυνη διακυβέρνηση, ενώ αναφορικά με τον οργανισμό που υπηρετεί ως πρόεδρος, υποστήριξε πως έχουν καταφέρει να αντιστρέψουν την πορεία που είχε και οι αποζημιώσεις να καταβάλλονται με ταχύτητα το συντομότερο δυνατό και με υψηλό τίμημα. Κλείνοντας, τόνισε πως παρακολουθεί όλα τα θέματα και θέλησε να διαβεβαιώσει τους αγρότες που έχουν ασφαλίσει τις καλλιέργειες στον ΕΛΓΑ ότι θα έχουν να λαμβάνουν κάθε ευρώ το οποίο δικαιούνται για τις ζημιές.

«Το μέλλον της Ηλείας με τη ΝΔ είναι καλύτερο»

Η βουλευτής Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου τέθηκε στο πλευρό των πολιτών, ενώ σε σύντομη αποτίμηση των τριών χρόνων διακυβέρνησης του κόμματος αποκάλεσε τη ΝΔ ως κοινωνικά ευαίσθητο και εθνικά υπερήφανο κόμμα. Στάθηκε στο μέχρι στιγμής έργο της κυβέρνησης, η οποία έχει προχωρήσει σε πραγματικά κοινωνικές πολιτικές και έχει αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες.

Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανη που κατάφερε μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές και τους αρμόδιους υπουργούς να φέρουν σημαντικά έργα στο νομό με πρώτο και καλύτερο τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα–Πύργο και ακολούθως τη συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου, το πρώτο σημαντικό ΣΔΙΤ για τη διαχείριση αποβλήτων και την υπογειοποίηση υδάτων και αρδευτικών δικτύων. Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει στην Ηλεία και εκτίμησε πως το μέλλον της Ηλείας με τη ΝΔ είναι καλύτερο.

«Πιστή εφαρμογή του συστήματος»

Ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος μίλησε τον απολογισμό της κυβερνητικής πορείας, την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου και ένα απολογισμός αντιμετώπισης όλων των αλλεπάλληλων κρίσεων, ενώ εστίασε και στην πιστή εφαρμογή του συστήματος του κόμματος που είναι η στήριξη του πολίτη η οποία και αποδείχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης, καθώς και στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής ανάμεσα στα οποία και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα–Πύργος.

«Εγγυητής της ενότητας της ΝΔ και της Ελλάδας»

Τελευταίος μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Χρήστος Γαβράς, υποστήριξε πως το συνέδριο διεξήχθη με ενωτικό σχήμα και την παρουσία όλων των πρώην προέδρων και πρωθυπουργών της παράταξης.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ηλεία και τις επαφές με υπουργούς, υφυπουργούς με βασικό αντικείμενό τους τα αναπτυξιακά έργα της Ηλείας, με κύριο το δρόμο Πάτρα–Πύργο. Μάλιστα, ο κ. Γαβράς ανέφερε πως πρόκειται για έργο πνοής, ενώ αναφορικά με το συνέδριο δήλωσε πως δόθηκε το πολιτικό στίγμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον χαρακτήρισε ως εγγυητή της ενότητας της ΝΔ και της Ελλάδας.

Όλη η επικαιρότητα