Αθλητισμός

Η Ηλειακή διαιτησία γιόρτασε τα 50 της χρόνια!

Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολλές βραβεύσεις, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας η εκδήλωση που  διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηλείας για τα 50 χρόνια ίδρυσης του, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ήταν μια εκδήλωση στην οποία όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησε εκ μέρους των παρευρισκομένων, η άποψη για ανεξάρτητη διαιτησία, πάγια θέση της ΟΔΠΕ και των Συνδέσμων ανά την Ελλάδα, θέμα πάντως το οποίο έχει καθοριστεί ξεκάθαρα από την FIFA, την UEFA και τις Ομοσπονδίες. Ήταν μια εκδήλωση για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Σπύρου Βασιλείου και τα μέλη του Δ.Σ.  για την όμορφη βραδιά που χάρισαν στους παρευρισκόμενους.  Έγιναν συνολικά 17  βραβεύσεις σε σημαντικούς παράγοντες της Διαιτητικής, Ποδοσφαιρικής και Αθλητικογραφικής δράσης. Με πρώτη βράβευση στον πρώην πρόεδρο του Πανηλειακού κ. Σάκη Σταυρόπουλο έως  τον κ. Παύλο Τσάμη.

Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν ο Θεοφ. Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, οι Δήμαρχοι Πύργου και Πηνειού Τάκης Αντωνακόπουλος και Ανδρέας Μαρίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΔΕ για θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και  Νίκος Κοτσώνης , Ηλιδας Βασίλης Παπαδόπουλος, και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Γιώργος Τουρής,   ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου “Απόλλων”  Αθανάσιος Δασκόπουλος, ο Πρόεδρος του μεγάλου Πανηλειακού της Α΄ Εθνικής Σάκης Σταυρόπουλος, ο ιδρυτής του Συνδέσμου Σάκης   Δάρρας, και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Διαιτητών κ. Γιώργος Σπανέας.

Η εκδήλωση βέβαια σημαδεύτηκε,  από την απουσία των εν ενεργεία διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, πράγμα το οποίο καταδεικνύει ότι οι σχέσεις ΕΠΣΗ και ΣΔΠΗ αυτή την περίοδο δεν βρίσκονται σε καλά επίπεδα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι παρών( καθώς βραβεύτηκε κιόλας), ήταν ο Μάριος Λαμπρόπουλος, πρώην διαιτητής και εν ενεργεία παρατηρητής διαιτησίας, ο οποίος στην τοποθέτηση του ανέφερε: “Εγώ βρίσκομαι εδώ. Αύριο δεν ξέρω πού θα είμαι”.

Π. Μπηλιώνης: «Όταν θα πάρουμε την ΕΠΣΗ, οι διαιτητές θα επιστρέψουν στο σπίτι τους»

Αίσθηση  προκάλεσε η δέσμευση του επικεφαλής της ΠΑΚ Ηλείας Πέτρος Μπηλιώνης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια του ΣΔΠ Ηλειας! Ο κ. Μπηλιώνης, ο οποίος κλήθηκε στο βήμα προκειμένου να βραβεύσει τον Παύλο Τσάμη, πήρε τον λόγο και είπε: «Όταν θα πάρουμε τη διοίκηση της ΕΠΣ Ηλείας, κάτι το οποίο θα συμβεί, θα την πάρουμε την ΕΠΣ Ηλείας, η θέση του ΣΔΠ Ηλείας θα αποκατασταθεί. Ο διαιτητές, θα επιστρέψουν στο θρόνο τους». Λίγο νωρίτερα, ο Παύλος Τσάμης, παλιό στέλεχος της ηλειακής διαιτησίας, όταν ενημερώθηκε ότι τη βράβευσή του θα κάνει ο Πέτρος Μπηλιώνης, ανέφερε: «Ίσως αυτό να είναι και συμβολικό. Συμβολίζει την ανάγκη για ανατροπή στην ΕΠΣ Ηλείας».

Όλη η επικαιρότητα