«Η ισχύς εν τη ενώσει» – Καλή χρονιά!

Share

Η (πολυπόθητη) έγκριση της ευρωπαϊκής επιτροπής για την έναρξη του έργου του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου έβαλε τέλος στις περιπέτειες του Ηλειακού «γεφυριού της Άρτας».

Και συγχρόνως αποτελεί το εφαλτήριο ανάπτυξης του νομού μας, με τα οφέλη που θα επιφέρει και όσον αφορά τον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά και όσον αφορά την τοπική οικονομία του Nομού μας. Προσωπικά εύχομαι η έναρξη του μεγάλου αυτού έργου να αποτελέσει αιτία αφύπνισης όλων των θεσμικών παραγόντων και φορέων του νομού μας.

Η Ηλεία έχει μείνει πολύ πίσω. Η Ηλεία δικαιούται ένα καλύτερο αύριο. Ας σημάνει λοιπόν εγερτήριο για όλο το πολιτικό σύστημα του τόπου μας, ώστε το έργο αυτό να είναι απλώς η αρχή ενός καλύτερου αύριο για τον τόπο μας. Οι καιροί ου μενετοί. Τα κατόπιν ενεργειών μου του καθενός θεσμικού παράγοντα προς… τέρψιν των ψηφοφόρων του (πολλές φορές για στόχους ανέφικτους) ας μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ο Νομός μας χρειάζεται ένα συγκροτημένο, σύγχρονο, όραμα και συστοιχία όλων των ενεργών Δυνάμεων του τόπου.

Ο Νομός μας χρειάζεται μία συνολική πρόταση που να αποτελεί πρόταση της Ηλείας και να έχει την αποδοχή θεσμικών εκπροσώπων και τοπικής κοινωνίας.

Οι μοναχικοί λύκοι δεν μπορούν να γίνουν ήρωες στο σήμερα, ανεξάρτητα των καλών προθέσεών τους. Η ισχύς εν τη ενώσει αποτελεί νομοτελειακά τη βασική προϋπόθεση επιτυχούς διεκδίκησης και ανάπτυξης του νομού μας.

Οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι κάθε βαθμίδας οφείλουν να βρουν κοινό βήμα και κοινό τόπο για να ωφελήσουν το κοινωνικό σύνολο.

Ας επιλέξουν λοιπόν όλοι τους ως πρώτη επιδίωξή τους την ωφέλεια του Ηλειακού λαού και όχι το ατομικό πολιτικό όφελος του καθενός.

Ας συστοιχηθούν λοιπόν ο ένας δίπλα στον άλλον κι ας αποτελέσει ένα πανηλειακό μέτωπο το εργαλείο παρέμβασης, το οποίο θα προτείνει και θα αποφασίζει τι και πως θα διεκδικήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Ιδού η Ρόδος για όλους, αλλά και για τον καθένα χωριστά.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για το 2022

Διονύσιος Λ. Βαρουξής

Εκδότης εφ. «ΠΑΤΡΙΣ»