WEB tv Αφιερώματα Ηλεία

Η ιστορία του τόπου μας είναι η «Πατρίδα μας» – Οι Ηλείοι πολίτες καμαρώνουν για την εφημερίδα τους!

Οι συγκινητικές δηλώσεις Ηλείων για τα 120 χρόνια της εφημερίδας μας και τους ανθρώπους της!
Ακούστε το άρθρο

Η εφημερίδα «Πατρίς», συμπληρώνει φέτος 120 χρόνια ζωής. Εκατόν είκοσι χρόνια ενημέρωσης, πρωτοπόρος στις εξελίξεις του τόπου.

Είναι 120 χρόνια κοντά στον πολίτη – αναγνώστη και συνεχίζει χαράζοντας μια νέα πορεία στο μέλλον. Αλλάζει σελίδα, με όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, προχωρά σταθερά, φέροντας την ευθύνη μιας βαριάς δημοσιογραφικής και ιστορικής κληρονομιάς. Η εφ. «Πατρίς» βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή. Στην πρώτη γραμμή των απαιτήσεων και των μεγάλων διεκδικήσεων.

Πρωτοπόρα στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μεταφέρει 120 χρόνια τώρα τις αγωνίες και προσδοκίες των ανθρώπων για πρόοδο και ευημερία. Με το βάρος της ιστορίας, την εμπειρία, τη γνώση, την υγιή δομή, μα πάνω από όλα τη στήριξη, την υποστήριξη και την αγάπη του Ηλειακού λαού θα εξακολουθεί να δίνει και στο μέλλον το «παρών» στις εξελίξεις και να έρχεται πάντα πρώτη και με διαφορά στις έρευνες αναγνωσιμότητας.

Σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων της εφημερίδας «Πατρίς», πολίτες της Ηλείας καταθέτουν τις απόψεις τους.

π. Αλέξης Αναγνωστόπουλος

«Έχω 49 χρόνια κληρικός, 37 χρόνια εκπαιδευτικός, ανελλιπώς τη διαβάζουμε την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ και οπωσδήποτε είναι πάντοτε επίκαιρη στις δημοσιεύσεις της και μας κρατά ενήμερους για όσα συμβαίνουν εντός και εκτός χώρας. Έχω στα χέρια μου μια εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ του Δημοσιογραφικού συγκροτήματος Βαρουξή του 1917. Είναι μια προσπάθεια μεγάλη για τον τόπο της Αμαλιάδας και για όλη την Ελλάδα, αφού είναι η δεύτερη αρχαιότερη εφημερίδα. Να συγχαρώ εκείνους που τη δημιούργησαν, αυτούς που τη συντηρούν και τη διατηρούν σήμερα και την προωθούν κάλλιστα σε όλον τον κόσμο εντός Ελλάδος και εκτός Ελλάδος και να ευχηθώ για τα 120 χρόνια να έχουν υγεία, να είναι αληθινοί, να γράφουν σωστά όπως τα γράφουν, χωρίς να κρύβουν, τα πάντα όπως πρέπει. Είναι ύψιστο καθήκον η πληροφορία στους ανθρώπους».

Σπύρος Μπλάθρας

«Είναι μια εφημερίδα που διαβάζω από μικρός, από νεαρή ηλικία.

Πιστεύω ότι καλύπτει όλα τα θέματα και τα καλύπτει με ακρίβεια και σαφήνεια και εύχομαι να συνεχίσει έτσι.

Έχουμε μεγαλώσει όχι μόνο εμείς αλλά και γενιές πριν από εμάς και εύχομαι να μεγαλώσουν και οι γενιές μετά από εμάς».

Δημήτρης Παρράς

«Διαβάζουμε την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’, κάθε ημέρα. Είναι μια έγκυρη εφημερίδα, η παλαιότερη εφημερίδα και στην Πελοπόννησο πάντα επικαιροποιημένη και πάντα σοβαρή και είναι μέσα στα θέματα. Έχουμε μεγαλώσει όλα αυτά τα χρόνια από τον πρώτο ιδιοκτήτη τον πατέρα των παιδιών, η ‘‘Πατρίδα’’ προβάλλει όλα τα δρώμενα του τόπου μας και πάντα όλα τα ρεπορτάζ της είναι αξιόπιστα, είτε στον αθλητικό τομέα, είτε σε κοινωνικές δράσεις και πολιτικό τομέα.

Γιώργος Βασιλακόπουλος

«Όντως είναι μια πολύ παλιά εφημερίδα που αποτυπώνει τη ζωή και τις δραστηριότητες της Ηλείας, να ευχηθώ να τα χιλιάσει, να είναι δίπλα στον κόσμο και τους επαγγελματίες, να δίνει όραμα στην πόλη και στην περιοχή μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η ενημέρωση πολλές φορές είναι και υποκειμενική, το ζήτημα είναι ότι θεωρώ ότι πρέπει το κάθε φύλλο, το κάθε έντυπο, να δίνει μια κατεύθυνση ανάπτυξης, προκοπής στην πόλη».

Έφη Σπηλιοπούλου

«Η εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ είναι μια εφημερίδα που έχουμε μεγαλώσει,

την ξέρουμε πάππου προς πάππου,

με ένα πάρα πολύ καλό δημοσιογραφικό προσωπικό

το οποίο προσπαθεί για το καλύτερο».

Πάνος Παναγιωτόπουλος

«Η εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ είναι η δεύτερη αρχαιότερη εφημερίδα της Ελλάδος από ότι ξέρουμε, είναι η καλύτερη και μαθαίνουμε τα νέα.

Τη διαβάζω καθημερινά και τη γνωρίζω από παλιά.

Είναι η πιο ενημερωμένη».

Γιάννης Γεωργόπουλος

«Καθημερινά διαβάζουμε την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’.

Τη γνωρίζουμε από τον καιρό που γεννηθήκαμε.

Η εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ είναι μια εφημερίδα.

Η σπουδαιότερη για τον Νομό μας και είναι η πιο έγκυρη».

Βασίλειος Ντεβενέζος

«Πάρα πολλά τα χρόνια, έχουμε μεγαλώσει οπωσδήποτε με την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’, για τον Πύργο.

Είναι μεγάλη αυτή η εφημερίδα εδώ και πολλά χρόνια, μια από τις αρχαιότερες εφημερίδες της Ελλάδος.

Εύχομαι να συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια».

Γιώργος Παναγόπουλος

«Εδώ και εβδομήντα χρόνια θυμάμαι την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’.

Είναι πάρα πολλά τα χρόνια που τη διαβάζω καθημερινά.

Είναι η δεύτερη αρχαιότερη εφημερίδα, έχει μεγάλη ιστορία.

Όσες εφημερίδες να βγουν η ‘‘Πατρίς’’ θα παραμείνει».

Γιώργος Βορλόκας

«Η εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’, είναι σήμα κατατεθέν για την περιοχή μας. Με την ‘‘Πατρίς’’ μεγάλωσαν οι γονείς μας, οι παππούδες μας και εμείς, η γενιά η δική μας. Όλα αυτά τα χρόνια η ενημέρωση που έχουμε, λειτουργεί αμερόληπτα κατά κάποιο τρόπο και αυτό είναι ικανοποιητικό και πιστεύω έτσι να συνεχίσει την πορεία της. Είναι μια από τις αρχαιότερες τοπικές εφημερίδες στην Ελλάδα. Μεγαλώνουμε με την ‘‘Πατρίς’’».

Διονύσιος Στίβας

«Εύχομαι χρόνια πολλά στην ‘‘Πατρίς’’ για τα 120 χρόνια, συγχαρητήρια και συγχαρητήρια στον παππού Βαρουξή που έφυγε από την εφημερίδα της Αθήνας, αν δεν κάνω λάθος την ‘‘Ακρόπολη’’ που ήταν αρχισυντάκτης και ήρθε στον Νομό μας, επένδυσε, ρίσκαρε και πέρασαν 120 χρόνια. Έκλεισαν πολλές εφημερίδες στην Ελλάδα αλλά η ‘‘Πατρίς’’ υπάρχει και θα υπάρχει. Συγχαρητήρια στην οικογένεια Βαρουξή».

Βελούδω Αντωνοπούλου

«Χαίρομαι και είναι μεγάλη μου τιμή που ζω στον Πύργο, την πατρίδα μου και έχουμε την αρχαιότερη εφημερίδα, την ‘‘Πατρίς’’, η οποία μας ενημερώνει πάντα με τα γεγονότα που συμβαίνουν παντού σε όλη τη χώρα. Θέλω να συγχαρώ αυτούς που την αντιπροσωπεύουν και που εργάζονται γι’ αυτήν, κάνουν μεγάλο έργο και είναι η μόνη, η νούμερο ένα, που κινείται πάρα πολύ. Είναι η αγαπημένη ανάγνωση μάθησης, από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας μέχρι και μικρής ηλικίας. Είναι αληθινά τα νέα της και καμαρώνω γι’ αυτήν».

Παναγιώτης Αρβανιτάκης

«Τη διαβάζουμε την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’.

Είναι αξιόλογη εφημερίδα, είναι αρχαιότερη.

Τη θυμάμαι από τότε που ήμουν παιδί.

Και ο κ. Βαρουξής αξιότιμος κύριος και η οικογένειά του».

Παναγιώτης (αναγνώστης)

«Είναι μια εφημερίδα πολλών χρόνων, τη θυμάμαι από πολύ μικρή ηλικία και τη διαβάζουμε συνεχώς για να ενημερωνόμαστε για τα νέα.

Δεν υπήρχαν άλλες εφημερίδες εδώ στον Νομό.

Η ‘‘Πατρίς’’ έγινε η καθημερινότητά μας».

Αλέξανδρος Τουμπέκης

«Την ‘‘Πατρίς’’ τη διαβάζουμε πάρα πολλά χρόνια, είχα παλιές συνεργασίες με τον Λευτέρη Βαρουξή που ήταν ο ιδρυτής. Εγώ ήμουν διευθυντής στο παλιό εργοστάσιο του ‘‘Ξυστρή’’ και η ‘‘Πατρίς’’ μας ικανοποιούσε λόγω του Μιχάλη Ξυστρή που ήταν δήμαρχος και πάντα συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά. Γράφει ωραία, οι αντικαταστάτες του Λευτέρη Βαρουξή είναι άξιοι άνθρωποι και ο Λεωνίδας Βαρουξής και ο γιος του Λευτέρης. Τους καμαρώνουμε και είναι μια εφημερίδα που στέκεται πολύ καλά στην πόλη του Πύργου και είναι αμερόληπτη».

Παναγιώτης Μυκονιάτης

«Τη γνωρίζω πολλά χρόνια την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’, γιατί η πρώτη εφημερίδα με το όνομα ‘‘Πατρίς’’ είναι του Ηρακλείου της Κρήτης, την οποία έχει ο εξάδελφός μου, ο Αθηναγόρας Μυκονιάτης και γι’ αυτό την ‘‘Πατρίς’’ της Ηλείας τη γνωρίζω και τη διαβάζω.

Αν και δεν ζω πολλά χρόνια στην Αμαλιάδα την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ τη διαβάζω».

Γιάννης Γεωργακόπουλος

«Όλοι έχουν μεγαλώσει με αυτή την εφημερίδα, είναι η παλαιότερη εφημερίδα στην περιοχή μας, από τα παιδικά μας χρόνια τη θυμόμαστε. Είναι η μεγαλύτερη που έχουμε στην περιοχή και είναι αναγνωρισμένη από όλους, παρακολουθούμε τα νέα, τη διαβάζουμε και πιστεύω πως όλοι την έχουμε συνυφασμένη με τα νέα στον Νομό Ηλείας καθώς ότι μαθαίνεις το μαθαίνεις πρώτα από την ‘‘Πατρίς’’. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να υπάρχει και να δείχνει όλα τα προβλήματα του Νομού μας και τα καλά και τα άσχημα».

Αλέξης Τριαντόπουλος

«Η άποψή μου είναι αυτό που έβλεπα σε κεντρική εκπομπή των Αθηνών. Ιστορική εφημερίδα, με πολύ θετικό έργο και μακάρι να συνεχίσει αυτό το έργο και να πάει καλά. Διαβάζω την εφημερίδα και βλέπω ότι προσπαθεί να κάνει αντικειμενική δημοσιογραφία σε έναν καιρό που κοντεύει να εξαφανιστεί το είδος αυτό. Είμαι από τον Πύργο αλλά εργάζομαι στην Πάτρα ως ιατρός, είχα πάρει κάποια μαθήματα δημοσιογραφίας παλιά από την ‘‘Πατρίς’’ και βλέπω πως έχει κάποιους δημοσιογράφους οι οποίοι προσπαθούν και να συνεχίσουν να προσπαθούν σε έναν καιρό που τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν χάσει την αντικειμενικότητα».

Ιωάννης Δαλαμάρας

«Η εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ είναι η πιο παλιά στην περιοχή μας, στον Νομό μας, έχουν μεγαλώσει γενεές και γενεές με την ‘‘Πατρίς’’, τη διαβάζουμε καθημερινά, ενημερωνόμαστε, ενδιαφέρεται για τους πολίτες του Νομού Ηλείας και εύχομαι τα καλύτερα, πάντα επιτυχίες.

Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι που την έπαιρνε ο πατέρας μου, τη διαβάζαμε οικογενειακώς, είναι σήμα κατατεθέν για τον τόπο μας».

Χρύσα Ασημακοπούλου

«Είναι πολλά τα χρόνια που κυκλοφορεί η εφημερίδα, αν είμαι καλά ενημερωμένη είναι η δεύτερη αρχαιότερη της Ελλάδας, οπότε μιλάμε για γενιές που έχουν μεγαλώσει μαζί της, αλλά ειδικά και για εμάς για τον τόπο μας εδώ η ‘‘Πατρίς’’ είναι νομίζω συνδυασμένη με την πορεία αυτής της πόλης και την ιστορία μας και είναι η καθημερινή μας συνήθεια. Είναι η ενημέρωσή μας, είναι η ψυχαγωγία μας, κάνουν πολλή καλή δουλειά και εύχομαι να συνεχίσουν για πολλά χρόνια».

Φαίη Μπουλμπασάκου

«Θυμάμαι την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ από πάρα πολύ μικρή, από τον παππού, τον μπαμπά στα καφενεία και μου έχουν πάρει συνέντευξη για τη στήλη ‘‘Άρωμα Γυναίκας’’ τότε. Είναι από τις πιο αξιόλογες εφημερίδες που έχω συναντήσει στην τοπική κοινωνία σήμερα.

Εγώ πλέον ενημερώνομαι μέσα από το σάιτ της εφημερίδας ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση».

Δημήτρης Ράλλης

Θυμάμαι την εφημερίδα γύρω στα εξήντα χρόνια.

Έχουμε μεγαλώσει και με αυτή την εφημερίδα και τη διαβάζω τακτικά.

Ήμουν μαθητής του Γυμνασίου που τη θυμάμαι και καμαρώνω που έχουμε μια τέτοια εφημερίδα στον τόπο μας.

Είναι πολύ καλή».

Κώστας Σταυρούλιας

«Την ‘‘Πατρίς’’ τη θυμάμαι χρόνια, είναι η αρχαιότερη εφημερίδα στην Ελλάδα, είναι η δεύτερη αρχαιότερη.

Παλιά έπαιζα ποδόσφαιρο και όταν παίζαμε μπάλα θυμάμαι παίρναμε την ‘‘Πατρίς’’ όλα τα παιδιά για να δούμε τα αποτελέσματα στα αθλητικά.

Νομίζω ότι είναι μια από τις καλύτερες εφημερίδες, εδώ στον Νομό Ηλείας που κάνει σωστή ενημέρωση και όπως πρέπει».

Γρηγόρης Κακολύρης

«Την ‘‘Πατρίς’’ τη θυμάμαι από μικρό παιδί που ήμουν, από την ηλικία των 10 – 12 ετών.

Είναι μια εφημερίδα με συνεχόμενη παρουσία και ειδικά σε εμάς εδώ που είμαστε και συνδρομητές περιμένουμε κάθε πρωί να δούμε τα νέα και μέσα από αυτά να ενημερωθούμε.

Είναι η δεύτερη αρχαιότερη σε όλη την Ελλάδα και καλό θα είναι να στηρίζεται και από εμάς και από τον κόσμο, για να συνεχίσει να είναι η παρουσία της».

Νίκος Σιαψάλης

«Συμπληρώνονται 120 χρόνια από την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’, είναι η δεύτερη αρχαιότερη εφημερίδα στην Ελλάδα ακόμα και τα κανάλια που άκουγα έπλεκαν το εγκώμιο της εφημερίδας ‘‘Πατρίς’’ πως είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή εφημερίδα και είναι τόσα χρόνια. Έχουμε μεγαλώσει με την εφημερίδα και με τα αθλητικά νέα και με τα πολιτικά. Θυμάμαι τους γονείς μου που έφερναν σπίτι την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ και τη διάβαζαν και γενικά όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μεγαλώσει με την εφημερίδα γιατί προσφέρει σωστή ενημέρωση και καίρια ενημέρωση σε όλους τους πολίτες της Ηλείας».

Θεόδωρος Αντωνόπουλος

«Την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ τη θυμάμαι από μικρό παιδί, γιατί ο πατέρας μου, ο μακαρίτης ,την έφερνε σπίτι κάθε πρωί. Θυμάμαι τον διανομέα Νίκο Αγγελακόπουλο, που την έφερνε στο σπίτι μας, όσο θυμάμαι εγώ από 6 – 7 ετών, η εφημερίδα ερχόταν κάθε ημέρα στο σπίτι μας. Δεν υπάρχει ημέρα που να μην έχουμε διαβάσει εφημερίδα. Ξεκινάμε πάντα με την ‘‘Πατρίς’’, είναι μια εφημερίδα που αν δεν τη διαβάσουμε δεν θα πάει καλά η ημέρα μας».

Παναγιώτης Σκαρτσιάρης

«Όλοι μεγαλώσαμε με την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’, καθημερινά μαθαίνουμε τα νέα του τόπου μας. Είναι μια ιστορική εφημερίδα η οποία ευχόμαστε να είναι αθάνατη και πρέπει να είναι, γιατί βοηθάει και συντελεί στα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν στον τόπο μας. Ευχόμαστε λοιπόν να συνεχίσει αυτή τη ζωντανή και δυναμική πορεία και να τα χιλιάσει. Από τους γονείς μου θυμάμαι έβλεπα την εφημερίδα στο τραπέζι, στο σπίτι μας,  που τότε ήταν και ο μοναδικός τρόπος για να ενημερωνόμαστε γύρω από τα διάφορα θέματα που έχουν προκύψει στον Νομό».

Παύλος Μαλλιόπουλος

«Από μικρό παιδί θυμάμαι τον κόσμο που το πρώτο που ήθελε να ανοίξει για να μάθει τα νέα της περιοχής μας ήταν η εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’. Είναι η δεύτερη αρχαιότερη στην Ελλάδα, τη συνεχίζει η τρίτη – τέταρτη γενιά, εύχομαι να είναι καλά η οικογένεια Βαρουξή, εγώ διαβάζω καθημερινά και ανελλιπώς όλα τα χρόνια την εφημερίδα. Έχει όλα τα νέα που μας ενδιαφέρουν, τα κοινά, αλλά εκείνο που πρέπει να κάνουμε πάντα είναι να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι από ότι είμαστε».

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

«Πράγματι η εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’, είναι μια έγκυρη εφημερίδα η οποία πάντα μας ενημερώνει για τα τοπικά αλλά και για τα ελληνικά και τα παγκόσμια γεγονότα, σε σωστό χρόνο και στη σωστή στιγμή και έτσι είμαστε πάντα ενήμεροι. Τόσο η εφημερίδα, όσο και το σάιτ – η ηλεκτρονική εφημερίδα – είναι προσβάσιμα σε όλους, σε όλα τα μέρη της Ελλάδος διαβάζεται, πόσο μάλλον στην περιοχή μας, στον Νομό Ηλείας».

Μαρία Καρανικολού

«Εδώ και πολλά χρόνια από τα 18 έτη που βγήκα στην εργασία, τη διαβάζουμε καθημερινά την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’, ενημερωνόμαστε, έχει πολύ καλά άρθρα, είναι καταξιωμένη εφημερίδα με αξιοπιστία και είναι η δεύτερη αρχαιότερη εφημερίδα στην Ελλάδα.

Τη θυμάμαι από τον πατέρα μου που τη διάβαζε. Θεωρώ πως έχει πολύ καταρτισμένα άρθρα».

Αντώνης Κουβελιώτης

«Από την ημέρα που γεννήθηκα θυμάμαι την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’.

Εδώ και εβδομήντα χρόνια.

Είναι από την πιο παλιά εφημερίδα που υπάρχει στην Ελλάδα και τη διαβάζω καθημερινά».

Σάκης Βενιζέλος

«Την ‘‘Πατρίς’’ τη θυμάμαι εδώ και εβδομήντα χρόνια, είναι η δεύτερη αρχαιότερη εφημερίδα στην Ελλάδα από τον 19ο αιώνα, έχει μεγάλη ιστορία.

Παίρνει άριστα στα τοπικά νέα της περιοχής μας και θα ήθελα να τη δω πιο επαναστατική, να έρθει κοντά στον λαό και να κάνει κριτική στους κυβερνώντες, είτε είναι δεξιοί, είτε αριστεροί».

Κωνσταντίνος Κοκκινάκης

«Η εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ είναι πολύ παλιά, έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα, μεταφέρεται παντού.

Τη διαβάζει ο κόσμος, ενημερώνεται και θα ήθελα να έρθει πιο κοντά στον λαό, στον πολίτη και πιστεύω πως θα προσφέρει τις υπηρεσίες.

Πάντα τη διαβάζω και ενημερώνομαι».

Θοδωρής Γιαννακούλιας

«Την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ τη θυμάμαι πάρα πολλά χρόνια, από τότε που ήμουν μικρός στο δημοτικό σχολείο. Ο παππούς μου είχε καφενείο στο χωριό και έπαιρνε εφημερίδα.

Από εκεί είχα την πρώτη επαφή.

Εδώ και 120 χρόνια προσφέρει ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Εγώ συνεχίζω και τη διαβάζω καθημερινά γιατί είναι ενημερωμένη σε πολλά πράγματα».

Δημήτρης Μουσταφέρης

«Θυμάμαι την εφημερίδα πάρα πολλά χρόνια, από μικρό παιδί, το κατάστημά μας είναι συνδρομητής και στην τρίτη γενιά που την εκπροσωπώ εγώ.

Η ‘‘Πατρίς’’ είναι η ενημέρωση της Ηλείας, είναι η φωνή του Πύργου.

Εύχομαι άλλα εκατόν είκοσι χρόνια να είναι πάντα στην επικαιρότητα».

Ευστάθιος Παπανδρέου

«Θυμάμαι την εφημερίδα από τα παιδικά μου χρόνια.

Την έπαιρνε ο πατέρας μου, συνεχίζουμε να τη διαβάζουμε και εμείς. Είναι η δεύτερη αρχαιότερη από ότι ξέρω και εύχομαι να συνεχίσουν για να έχουμε καλές ενημερώσεις.

Σε γενικά πλαίσια μας ενημερώνει πιστεύω σωστά».

Αλέκος Τομαρόπουλος

«Η εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ είναι από τα θετικά κομμάτια της ιστορίας μας, η δεύτερη πιο παλιά εφημερίδα της Ελλάδος και νομίζω, είναι εν ενεργεία η πρώτη. Οι αναμνήσεις μας είναι με αυτήν την εφημερίδα από παππού, πατέρα κι εμείς τώρα συνεχίζουμε την παράδοση αν και ο ηλεκτρονικός τύπος έχει πάρει τα πρωτεία. Όμως η μυρωδιά του έντυπου φύλλου είναι κάτι εξαιρετικό. Εύχομαι να συνεχίσει να είναι πολλά χρόνια να μας κρατά συντροφιά και τα παιδιά μας να ξεφυλλίζουν αυτά τα φύλλα, που γίνεται σε αυτά τα φύλλα πολλή αξιόλογη δουλειά».

Ντέγιαν Μιλοσέφσκι

«Χρόνια πολλά στην εφημερίδα, χρόνια πολλά στην πρώτη ενημέρωση.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά και όταν ερχόμαστε γενικότερα στον Νομό μας τι θα ανοίξουμε και τι θα δούμε, τι θα διαβάσουμε, έχει πολλά νέα και συμμετέχει σε όλα τα αθλητικά που τα διαβάζουμε ανελλιπώς.

Είναι σε όλα τα γήπεδα και εύχομαι χρόνια πολλά και πολλά άλλα χρόνια μαζί και ότι καλύτερο».

Γιάννης Μαρτζάκλης

«Εδώ και πενήντα χρόνια διαβάζω την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’, από τότε μου είμαι εδώ στον Πύργο.

Έχει σωστή ενημέρωση και είναι από τις καλύτερες εφημερίδες ακόμα και από τις αθηναϊκές.

Διαβάζουμε όλα τα τοπικά νέα».

Παναγιώτης Κουτσουρούμπας

«Είναι καλή εφημερίδα, είναι ενημερωμένη και την παίρνω κάθε ημέρα εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν είμαι από την περιοχή αλλά από τότε που ήρθα και μένω εδώ τη διαβάζω συνέχεια.

Είναι καλή και ενημερωμένη εφημερίδα».

Τάκης Αντωνακόπουλος

«Συμμετέχουμε στη γιορτή των 120 χρόνων της δευτέρας αρχαιοτέρας εφημερίδας της ‘‘Πατρίς’’ Πύργου η οποία έγκαιρα και έγκυρα μας ενημερώνει για τα θέματα που επικρατούν, τόσο στον τόπο μας και μας ενδιαφέρουν άμεσα όσο και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα. Είναι πανταχού παρούσα. Προσωπικά την εκτιμώ πολύ από τον Λευτέρη Βαρουξή και μετά τα παιδιά του που απεδείχθησαν άξιοι διάδοχοι, την εκσυγχρόνισαν και ακολουθούν πολύ καλά τα βήματα που χάραξε ο Λεωνίδας Βαρουξής, ο ιδρυτής της εφημερίδας. Όταν κατέβηκα στον Πύργο από το Κολίρι το 1958 και μέχρι σήμερα, ζω με την εφημερίδα. Είμαι συνεργάτης της, με φιλοξενεί και εκθέτω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα και έχω φιλία με την εφημερίδα. Συγκινούμαι με τον εορτασμό και εύχομαι να γιορτάσει και τα 200 χρόνια».

Γιώργος Δημητρακόπουλος

«Θυμάμαι την εφημερίδα από μικρό παιδί και επειδή ήταν τέτοια η δουλειά από τον πατέρα μου, το 1972 είχαμε μετακομίσει στα Φιλιατρά, ήμουν μικρός 5 ετών, θυμάμαι παίρναμε την ‘‘Πατρίς’’ και μαθαίναμε τα νέα της πόλης μας. Και όταν έφυγα για Αθήνα ήμουν συνδρομητής, τη διάβαζα και ένιωθα σαν να είμαι στην πόλη μου. Εύχομαι χρόνια πολλά, τα καλύτερα, να έχουν υγεία και δύναμη να μας ενημερώνουν».

Τάκης Τράκας

«Από μικρό παιδί θυμάμαι την εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’. Το πρώτο πράγμα που αντικρίζαμε ήταν η ‘‘Πατρίς’’.

Ερχόταν αβίαστα στο στόμα μας η λέξη εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’.

Γενικά είναι αντικειμενική εφημερίδα, μαθαίνεις τα νέα. Συνεχίζω μέχρι και τώρα να τη διαβάζω καθημερινά».

Χάρης Μικελόπουλος

«Ιστορική εφημερίδα η ‘‘Πατρίς’’, 120 χρόνια συμπληρώνει, εύχομαι να τα διπλασιάσει, να φτάσει πολλά, να είναι μαχητική, να είναι αληθινή αυτό έχει σημασία.

Διαβάζω από μικρό παιδί κι εγώ την ‘‘Πατρίς’’, γνωριζόμαστε και ξέρουμε και τη δουλειά που γίνεται και εύχομαι τα καλύτερα».

Γιάννης Μαλλιόπουλος

«Η εφημερίδα ‘‘Πατρίς’’ είναι η ιστορία της πόλης μας. Είναι όπως ξέρουμε η δεύτερη αρχαιότερη εφημερίδα πανελλαδικώς και έχει αφήσει το στίγμα της πιστεύω στους περισσότερους ανθρώπους στο πανελλήνιο και ειδικά στην περιοχή μας. Έγκαιρη ενημέρωση, γρήγορη ενημέρωση, πάντα κοντά και σε εμάς τους επαγγελματίες και τους εύχομαι να είναι πάντα γεροί και να τη συνεχίσουν και οι επόμενες γενιές».

Όλη η επικαιρότητα