Γεύσεις

Η ιταλική κουζίνα αναδείχθηκε η καλύτερη στον κόσμο – Σε ποια θέση βρέθηκε η ελληνική

Ακούστε το άρθρο
Μετά από έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 24 χώρες για την καλύτερη κουζίνα, αποδείχθηκε ότι η καλύτερη στον κόσμο είναι η ιταλική κουζίνα. Αμέσως μετά την ιταλική, ακολουθεί η κινεζική και η ιαπωνική, ενώ η ελληνική κουζίνα βρίσκεται στη 12η θέση, ανάμεσα στις 34 όλου του κόσμου.

Στην έρευνα, που πήραν μέρος 25.000 άτομα, οι ερωτηθέντες έπρεπε να απαντήσουν ποια κουζίνα που δοκίμασαν πρόσφατα τους άρεσε περισσότερο. Από τις 24 χώρες που συμμετείχαν, το 84% ψήφισε την ιταλική.

Το 99% των Ιταλών ψήφισε την κουζίνα τους, οι Ιάπωνες υποστήριξαν την ιταλική με ποσοστό 94% και οι Γάλλοι με 92%. Οι Κινέζοι όμως, φαίνεται να μην είναι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, καθώς το 59% την υποστήριξε.

Η κινεζική κουζίνα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας, που σημείωσε κατά μέσο όρο το 78% στις χώρες που ερευνήθηκαν. Η Σαουδική Αραβία (54%) και η Ινδονησία (57%) δεν υποστήριξαν την κινεζική κουζίνα.
Η τρίτη πιο δημοφιλής κουζίνα είναι η ιαπωνική, που σημείωσε κατά μέσο όρο 71% στα 24 κράτη. Ξανά η Σαουδική Αραβία δεν υποστήριξε ούτε την ιαπωνική, ψηφίζοντας θετικά μόνο το 43%.
Λιγότερη δημοφιλής αναδείχθηκε η περουβιανή κουζίνα, που βρίσκεται κάτω από την φιλανδική.

Από τις 24 χώρες που συμμετείχαν, το 84% ψήφισε την ιταλική.

Η ελληνική κουζίνα βρέθηκε στην 12η θέση, ακριβώς κάτω από την κορεατική και πάνω από τη βιετναμέζικη. Οι Σουηδοί αναδείχθηκαν λάτρεις της ελληνικής κουζίνας, ενώ οι Ιάπωνες την καταψήφισαν.

Μέσω της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι Ιάπωνες είναι οι πιο σκληροί κριτές στο φαγητό κάθε έθνους. Από τις 34 κουζίνες, οι 23 βαθμολογήθηκαν με λιγότερο από 50%. Κατά μέσο όρο. το 39% των Ιαπώνων που είχαν δοκιμάσει κάποια ξένη κουζίνα, τους άρεσε.
Αντίθετα, το 67% των Φιλιππινέζων που είχαν δοκιμάσει κάποια κουζίνα, τους άρεσε.

via 

Όλη η επικαιρότητα