Κινηματογράφος

Οι καλύτερες ρομαντικές κομεντί

Ακούστε το άρθρο

Μερικές φορές, δεν θες να δεις σινεμά βαρύ κι ασήκωτο. Θες να δεις κάτι ζουζούνικο και ρομαντικό. Και τότε υπάρχει αυτό το είδος, της ρομαντικής κωμωδίας, με τις Μεγκ Ράιαν και τις Ριζ Γουίδερσπουν, με τους Κόλιν Φερθ και τους Χιου Γκραντ, που έρχονται να σου αγκαλιάσουν την πονεμένη σου καρδούλα και να σου πουν ότι κι εσύ θα βρεις το happy end σου κάποια στιγμή.

Κι αυτές είναι οι καλύτερες που είδαμε τις τελευταίες δεκατίες… μην σου πούμε και γενικότερα. Επειδή, όπως και να το κάνουμε, οι παλιές δεν βλέπονται και τόσο εύκολα πλέον—αλλά δεν θα αναλύσουμε την πατριαρχία και την σχέση της με τις ρομαντικές κομεντί εδώ. Θα σου προτείνουμε πέντε τέλειες ταινίες, για ένα ρομαντικό βράδυ.

Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ


Τζούλια Ρόμπερτς και Χιου Γκραντ στα καλύτερα και πιο γοητευτικά τους. Αυτή είναι η ταινία που ξαφνικά έκανε τον περισσότερο κόσμο να θέλει να γίνει ιδιοκτήτης μικρού βιβλιοπωλείου. Και μας έδωσε μία από τις πιο συγκινητικές και ειλικρινείς ατάκες που ακούστηκαν ποτέ σε τέτοιου είδους ταινία: Είμαι απλά ένα κορίτσι, που στέκεται μπροστά σε ένα αγόρι και του ζητάει να την αγαπήσει.

Το Ημερολόγιο


Ίσως η ταινία που μπορεί να κάνει και τους πιο σκληρούς να κλάψουν, επειδή παρουσιάζει μια αγάπη τόσο μοναδική, τόσο μεγάλη και αληθινή, που όλοι μας θα θέλαμε κάποια στιγμή να ζήσουμε. Επίσης, η ταινία που καθιέρωσε τον Ράιαν Γκόσλινγκ ως τον απόλυτο πρωταγωνιστή κάθε γυναικείας φαντασίωσης – συναισθηματικής, σεξουαλικής, βαρετής και ρουτινιάρικης μες στα βαθιά γεράματα.

Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι


Κυνικό, πανέξυπνο και πάντα επίκαιρο. Αυτή είναι η απόλυτη ταινία για την μάχη των φύλων, αλλά και το πόσο ανώφελη είναι η μάχη αυτή. Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εμβληματική σκηνή του ψεύτικου οργασμού, όπως και την ακόμα πιο εμβληματική ατάκα που ειπώθηκε μετά: Θα πάρω ό,τι πήρε κι αυτή.

Η μέρα της μαρμότας


Όχι μόνο από τις σημαντικότερες ρομαντικές κωμωδίες, αλλά και από τις σημαντικότερες κωμωδίες του 20ου αιώνα. Η ιστορία ενός δημοσιογράφου που επαναλαμβάνει την ίδια μέρα ξανά και ξανά, μέχρι να καταλάβει ότι πρέπει να σταματήσει να είναι ένας γκρίνιας… α, και να βρει τον έρωτα. Μπιλ Μάρεϊ απολαυστικός όπως πάντα και η Άντι ΜακΝτάουλερ στον καλύτερο ρόλο της καριέρας της. Επίσης, η μαρμότα είναι αυτή εδώ η ομορφιά.

Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς


Και αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Η Ρενέ Ζελβέγκερ στον ρόλο που την καθιέρωσε, και σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της (που είναι γεμάτη ερμηνειάρες, μην υποτιμάτε την Ρενέ). Η Μπρίτζετ Τζόουνς εν μια νυκτί έγινε ο πιο εύκολος να ταυτιστείς χαρακτήρας του σινεμά, ενώ οι φαρμακερές ατάκες του σεναρίου επαναλαμβάνονται μέχρι και σήμερα.

via

Όλη η επικαιρότητα