Lifestyle Κόσμος

Οι Καναδοί δεν θέλουν να πληρώσουν για τη διαμονή του Χάρι και της Μέγκαν

Ακούστε το άρθρο

Οι Καναδοί αγαπούν τον πρίγκιπα Χάρι, όμως η πλειοψηφία τους λέει ότι δεν θέλει να αναλάβει τα έξοδα ασφαλείας για τη διαμονή του στον Καναδά, όπου σχεδιάζει να ζει κάποιους μήνες του χρόνου με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Το 73% των Καναδών που ρωτήθηκε από το ινστιτούτο Angus Reid εκτιμά ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πρέπει να πληρώσουν «οι ίδιοι» όλα τα έξοδα που συνδέονται με τη διαμονή τους στον Καναδά, ιδίως τις δαπάνες για την ασφάλειά τους.

Ένας στους πέντε Καναδούς (19%) θα αποδεχόταν να πληρώσει ένα μέρος του κόστους και μονάχα το 3% όλον τον λογαριασμό, σύμφωνα με αυτή τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διεξήχθη τη Δευτέρα και την Τρίτη με τη συμμετοχή 1.154 προσώπων.

Καναδικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι το κόστος που σχετίζεται με την προστασία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ανέρχεται σε περίπου 1,7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (1,2 εκατομμύρια ευρώ) τον χρόνο.

Η καναδική κυβέρνηση δεν έχει, εντούτοις, αποφασίσει ακόμη εάν θα τα αναλάβει, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, χωρίς να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

«Το Κεμπέκ δεν πρέπει να το πληρώσει αυτό» υποστήριξε από την πλευρά του ο Ιβ Φρανσουά Μπλανσέ, ο επικεφαλής του Μπλοκ του Κεμπέκ, του κόμματος των αυτονομιστών στο κοινοβούλιο του Καναδά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα