Υγεία

Η κατανάλωση fast food συνδέεται με χαμηλά ποσοστά τεστοστερόνης

Ακούστε το άρθρο

Τελικά, τα fast food φαίνεται να έχουν σχέση και με τη σεξουαλική υγεία των ανδρών. Νέα έρευνα αποδεικνύει, ότι η κατανάλωση fast food συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά τεστοστερόνης. Η μελέτη, που διεξήχθη από κοινού από το Πανεπιστήμια Φλίντερς και UniSA, διαπίστωσε ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης παρέμειναν μειωμένα έως και 4 ώρες μετά την κατανάλωση fast food.

Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε, ότι η κατανάλωση fast food, λόγω του ότι είναι υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, οδήγησε σε πτώση της τεστοστερόνης κατά 25% στο αίμα των υπέρβαρων ανδρών μέσα σε μία ώρα από την κατανάλωση του φαγητού. Έτσι, οι ερευνητές «χτυπάνε» καμπανάκι στους υπέρβαρους άνδρες, που σκέφτονται να γίνουν μπαμπάδες. Το fast food που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή ήταν ένα γεύμα που αγοράστηκε από δημοφιλή αλυσίδα fast food και περιείχε 51 γραμμάρια λίπους.  «Αν οι άνθρωποι τρώνε γεύματα τέτοιου τύπου θα καταστέλνουν συνεχώς τα επίπεδα τεστοστερόνης τους και δεν θα έχουν καλή ποιότητα σπερματοζωαρίων», είπε ο καθηγητής Tremellen, που συμμετείχε στη διεξαγωγή της έρευνας.

Για να μην στερείσαι, όμως, το αγαπημένο σου μπέργκερ, δοκίμασε να φτιάξεις τη δική σου σπιτική εκδοχή. Σού δίνουμε 3 υπέροχες και δοκιμασμένες συνταγές!

via

Όλη η επικαιρότητα