WEB tv Ηλεία

Οι καταναλωτές τηρούν το έθιμο – Κίνηση στην αγορά της Ηλείας για τον καθιερωμένο βακαλάο

Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη ήταν η κίνηση στην αγορά του Πύργου και της Αμαλιάδας, την εβδομάδα που πέρασε, για την προμήθεια από τους καταναλωτές, του βακαλάου, που έχει την τιμητική του την 25η Μαρτίου. Με τις τιμές, όπως ανέφεραν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», επιχειρηματίες, να κυμαίνονται στα ίδια περσινά επίπεδα, ο βακαλάος πωλήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο προϊόν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι καταναλωτές είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν τόσο την ποιότητα όσο και την τιμή για το τραπέζι τους.

Έτσι, στην αγορά του Πύργου, ο βακαλάος ζητήθηκε πιο πολύ την τελευταία εβδομάδα από καταναλωτές ενώ η ίδια εικόνα σχηματίστηκε και στην αγορά της Αμαλιάδας όπου κι εκεί, καταναλωτές, την προηγούμενη εβδομάδα, επέλεξαν τον καθιερωμένο βακαλάο για τα ψώνια τους. Εκείνο που φαίνεται είναι πως ο κόσμος τηρεί το έθιμο της σκορδαλιάς και ήδη τα τελευταία χρόνια οι επιχειρηματίες, έχουν επιλέξει να φέρνουν στα καταστήματά τους ποιοτικό βακαλάο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι καταναλωτές, επέλεξαν να αγοράσουν τον παραδοσιακό υγράλατο βακαλάο ενώ αρκετά καλή ήταν η κίνηση και στην προμήθεια κατεψυγμένου βακαλάου, ο οποίος είναι έτοιμος για τηγάνι ή μαγείρεμα. Εκτός από το έθιμο της σκορδαλιάς οι νοικοκυρές αποφασίζουν να προβούν οι ίδιες στο γνωστό ξαλμύριασμα που απαιτεί τουλάχιστο δύο ημέρες ώστε ο βακαλάος να είναι έτοιμος για το καθιερωμένο μαγείρεμα.

Αύριο λοιπόν, εκτός από τις επετειακές παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε περιοχή της Ηλείας, στο μεσημεριανό τραπέζι θα βρίσκεται ο βακαλάος σκορδαλιά που αν μη τι άλλο τα τελευταία χρόνια αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ημέρας αυτής.

Γιάννης Τοπιντζής, Πύργος

«Από την αρχή της εβδομάδας ο κόσμος έχει ξεκινήσει και παίρνει τον παραδοσιακά παστό υγράλατο βακαλάο, η κίνηση είναι ικανοποιητική κορυφώθηκε ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες. Ο κόσμος παραδοσιακά κάθε χρόνο τρώει βακαλάο, τρώει ποιοτικό βακαλάο. Εμείς έχουμε βακαλάο Ισλανδίας πρώτης ποιότητας αποδεδειγμένα πρώτης ποιότητας. Επίσης υπάρχουν έτοιμοι ξαλμυριασμένοι βακαλάοι. Οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και μπορεί ο κόσμος χωρίς πρόβλημα να προμηθευτεί το προϊόν που θέλει».

Γιάννης Μαλλιόπουλος, Πύργος

«Όλη την εβδομάδα ο κόσμος έχει ξεκινήσει και ψωνίζει, τις τελευταίες ημέρες η κίνηση κορυφώθηκε γιατί ο βακαλάος χρειάζεται και κάποιες ημέρες πριν ξαλμύριασμα. Είναι ένα έθιμο που ο κόσμος το τηρεί. Φυσικά δυσκολεύεται λίγο, γιατί οι τιμές μπορεί εμείς να τις κρατάμε όσο μπορούμε πιο χαμηλά, είναι τσουχτερές. Εμείς σαν κατάστημα έχουμε διατηρήσει τις ίδιες τιμές με πέρυσι και την ίδια ποιότητα, κάτι που δεν διαπραγματευόμαστε».

Ανδρέας Μπαντούνας, Πύργος

«Ενόψει της 25ης Μαρτίου τρώμε βακαλάο. Η κίνηση τις τελευταίες ημέρες άρχισε να δείχνει λίγο πιο θετικά δείγματα για την αγορά του βακαλάου. Θεωρώ πως και φέτος η κίνηση ήταν ικανοποιητική, οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και στον υγράλατο και στους κατεψυγμένους. Κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν στον Έλληνα είτε με την κρίση είτε με όλα αυτά που γίνονται με την οικονομία, κάποια έθιμα τηρούνται».

Χρήστος Μπεβούδας, Αμαλιάδα

«Η κίνηση όσον αφορά την προμήθεια από τους καταναλωτές, βακαλάου, ήταν ικανοποιητική. Ο κόσμος τηρεί κάθε χρόνο το έθιμο που έχει καθιερωθεί. Οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, είναι πολύ καλές κι έτσι ο κόσμος προμηθεύεται ποσότητες για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Από την άλλη, σημαντικό ρόλο στην κίνηση παίζει και η ποιότητα των προϊόντων που διαθέτουμε, οπότε οι καταναλωτές, έχουν ένα λόγο παραπάνω να ψωνίζουν από το κατάστημά μας».

Όλη η επικαιρότητα