Αθλητισμός

Οι κίνδυνοι που κρύβουν τα θαλάσσια σπορ – Πώς να προφυλαχθείτε από τραυματισμούς

Βασικά μέτρα για την αποφυγή κοινών αθλητικών τραυματισμών στο νερό.
Ακούστε το άρθρο

Τα θαλάσσια σπορ χωρίζονται σε αυτά που ασκούνται στην ακτή ή κοντά σε αυτή και στα σπορ που γίνονται σε ανοικτή θάλασσα.

Και στις δυο περιπτώσεις αν δεν υπάρχει προσοχή προκαλούνται τραυματισμοί.

Κατά την διάρκεια τέτοιου τύπου αθλητικών δραστηριοτήτων υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης από απλούς μώλωπες μέχρι κακώσεις, μυϊκές θλάσεις, διαστρέμματα σε γόνατα, ώμους και αστραγάλους, ρήξεις τενόντων ή χόνδρων, μυϊκοί πόνοι.Μάλιστα στις δραστηριότητες υψηλής έντασης με την χρήση της βάρκας, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόσκρουσης του αθλητή στην σανίδα πλοήγησης.

Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εγκεφαλικές κακώσεις.

Έρευνα μάλιστα έχει δείξει πως οι τραυματισμοί δεν σχετίζονται απαραίτητα με την εμπειρία και το επίπεδο του αθλητή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο κίνδυνος μειώνεται ακόμη και σε μηδενικό βαθμό αν ληφθούν οι κατάλληλες προφυλάξεις.

Βασικά μέτρα για την αποφυγή κοινών αθλητικών τραυματισμών στο νερό είναι

#1 σωστή προθέρμανση με τις κατάλληλες διατάσεις. Όπως και σε κάθε άλλη αθλητική δραστηριότητα ισχύουν οι ίδιες αρχές. Η κατάλληλη προετοιμασία και προθέρμανση είναι απαραίτητη για να θέσουν το σώμα σε λειτουργία άθλησης.

#2 εφαρμογή κανόνων. Το σωσίβιο γιλέκο, ο έλεγχος και η συντήρηση του σκάφους είναι βασικοί κανόνες που είναι απαραίτητο να τηρούνται πάντα.

#3 το κράνος. Ένα τραύμα στο νερό μπορεί να δημιουργήσει εξίσου σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι όπως και στο έδαφος.

#4 καλή ενυδάτωση. Η αφυδάτωση είναι πιθανόν να δημιουργήσει μυϊκές κράμπες και θλάσεις.

#5 κατάλληλη ενδυμασία. Υπάρχουν συγκεκριμένα ρούχα ειδικά διαμορφωμένα για τα συγκεκριμένα σπορ που προφυλάσσουν το σώμα από την έκθεση του σε κινδύνους.

#6 προσωπικά όρια. Η συμμετοχή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα πόσο μάλλον σε αυτή προϋποθέτει συνείδηση της αντοχής, της δύναμης και των δεξιοτήτων. Η αύξηση της έντασης γίνεται σταδιακά. Σε περίπτωση εξουθένωσης απαιτείται διάλειμμα.

Και φυσικά μη ξεχνάτε ότι πάντα στο αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει ένα κουτί με τα βασικά φάρμακα για τις πρώτες βοήθειες.

Πηγή: valueforlife

Όλη η επικαιρότητα