Κόσμος

Η κόρη του Πούτιν έχει σύντροφο έναν… Ζελένσκι

Ποιος είναι ο Ζελένσκι, σύντροφος της κόρης του Πούτιν
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο αγαπημένος της κόρης του Πούτιν ονομάζεται Ιγκόρ Ζελένσκι. Εχει δηλαδή το ίδιο επώνυμο με τον Ουκρανό πρόεδρο- σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η Κατερίνα Τιχόνοβα ζει τον έρωτά της με τον 52χρονο, με τον οποίο έχει αποκτήσει μια κόρη δύο ετών. Ο σύντροφός της είναι διακεκριμένος επαγγελματίας χορευτής μπαλέτου και κορυφαίος σκηνοθέτης. Μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής του κρατικού μπαλέτου της Βαυαρίας.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα του ρωσικού ανεξάρτητου ειδησεογραφικού πρακτορείου «IStories» και του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», o αγαπημένος της Τιχόνοβα δεν φαίνεται να έχει συγγενική σχέση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Τιχόνοβα -που γεννήθηκε όταν ο πατέρας της ήταν κατάσκοπος της KGB στη Γερμανία – λέγεται ότι είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Μαθηματικής Έρευνας Πολύπλοκων Συστημάτων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Στην πατρίδα της είναι επίσης γνωστή και ως χορεύτρια ακροβατικού ροκ εν ρολ.

Η μικρότερη από τις δύο κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν από τον πρώτο του γάμο με την Λουντμίλα Αλεξάντροβνα Οτσερέτναγια, είχε παντρευτεί τον νεότερο δισεκατομμυριούχο της Ρωσίας Κίριλ Σαμάλοφ. Το 2017, όταν το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους, άρχισε να βγαίνει ραντεβού με τον διάσημο χορευτή του μπαλέτου. Ο Ιγκόρ Ζελένσκι είχε επίσης ένα γάμο στο ενεργητικό του, από τον οποίο απέκτησε δύο κόρες.

Από την έναρξη της σχέσης τους, η Τιχόνοβα ξεκίνησε τα ταξίδια στο Μόναχο με κρατική ασφάλεια για να βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο στο πλευρό του εραστή της. Όπως αναφέρει το ρωσικό ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο «IStories», η Τιχόνοβα φαίνεται να ζούσε μαζί του στη Γερμανία όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι κυρώσεις της Ευρώπης σε βάρος της 35χρονης Ρωσίδας , που επιβλήθηκαν λόγω της εισβολής του πατέρα της στην Ουκρανία, εμποδίζουν πλέον τα τακτικά ταξίδια της από τη Μόσχα στο Μόναχο όπου ζει ο σύντροφός της.

Το ρωσικό άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Επί δύο χρόνια, από το 2017 έως το 2019, η Τιχόνοβα έκανε το δρομολόγιο «Μόσχα- – Μόναχο» και Μόναχο – Μόσχα», δεκάδες φορές. Ζούσε στη Ρωσία και ο πατέρας του παιδιού της ζούσε στη Γερμανία, όπου διηύθυνε το κρατικό μπαλέτο της Βαυαρίας. Το όνομά του είναι Ιγκόρ Ζελένσκι».

«Μέχρι το τέλος του 2019, η Κατερίνα Τιχόνοβα προφανώς βαρέθηκε να πετάει συνεχώς στο Μόναχο και αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στη Γερμανία για να βρίσκεται κοντά στον σύντροφό της», προσθέτει το δημοσίευμα. «Τουλάχιστον, αυτό προκύπτει από μία από τις επιστολές στο αρχείο του φρουρού της κόρης του Πούτιν, Αλεξέι Σκριπτσάκ». Η δημοσιογραφική έρευνα βρήκε έγγραφα που αποδεικνύουν πτήσεις στις οποίες συμμετείχαν «η Τιχόνοβα, ο Ζελένσκι, ένα παιδί, νταντάδες, φύλακες ασφαλείας».

«Δεν αποκαλύπτουμε το όνομα του παιδιού για ηθικούς λόγους, αρκεί να πούμε μόνο ότι το πατρώνυμό της μικρής είναι Ιγκόρ, το οποίο αντιστοιχεί στο όνομα του Ζελένσκι», αναφέρει το δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου «ΙStories».

Ποιος είναι ο Ζελένσκι, σύντροφος της κόρης του Πούτιν

Ο Ιγκόρ Ζελένσκι γεννήθηκε στη Ρωσία, έχει ρίζες από τη Γεωργία και δεν φέρεται να έχει συγγένεια με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Υπέβαλε την παραίτησή του από το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας τον περασμένο μήνα, καθώς αρνήθηκε να καταδικάσει τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, πηγή του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» στο Βαυαρικό Μπαλέτο, όταν ρωτήθηκε για τον πρώην επικεφαλής του, απάντησε αμέσως ότι ο Ζελένσκι ήταν «πιθανότατα ο σύντροφος της κόρης του Πούτιν».

Ο Ιγκόρ Ζελένσκι, περιγράφεται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους χορευτές μπαλέτου της Ρωσίας, αστέρι του θεάτρου «Μαριίνσκι» της Αγίας Πετρούπολης και της «New York City Ballet Company».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ιγκόρ Ζελένσκι έχει ηγετικές ικανότητες και δεσμούς με τη Δύση», έγραψε η ρωσική εφημερίδα «Kommersant» το 2011. Υπήρχαν εδώ και καιρό φήμες ότι είχε υψηλού επιπέδου προστάτες στη Μόσχα, αλλά η αποκάλυψη του ρωσικού ανεξάρτητου πρακτορείου και του περιοδικού «Der Spiegel» είναι η πρώτη φορά που συνδέει το όνομά του με την οικογένεια Πούτιν.

Όλη η επικαιρότητα