Ηλεία

Η Κορυφή ξανά στις φλόγες – Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Βόρεια Ηλεία

Πληροφορίες μιλούν για τεράστια οικολογική καταστροφή, μιας και ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και τα 4.500 στρέμματα καμένης γης!
Ακούστε το άρθρο

Ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα έδωσαν για ακόμα μια φορά οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού μας, όταν αργά χθες το βράδυ υπήρξε ειδοποίηση για μεγάλο μέτωπο στην περιοχή της Κορυφής του δήμου Πύργου με δύο διαφορετικές εστίες σε δασική και αγροτική έκταση.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου με 17 υδροφόρα οχήματα και 53 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα οχήματα, προκειμένου να μην επιτραπεί η επέκταση της πυρκαγιάς.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ρίχτηκαν στην μάχη και τα εναέρια μέσα, ενώ ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Γιώργος Κωνσταντακόπουλος και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, Νίκος Σμαρνάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο ήταν διπλό και κατέκαιγε σε δασική και αγροτική έκταση. Το ένα εκ των δύο μετώπων μάλιστα ήταν κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Τριανταφυλλιάς.

Να σημειωθεί πως η Κορυφή δημιουργεί μια αρνητική παράδοση, αφού τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές και μάλιστα βραδινές ώρες.

Επιπλέον, οι συνθήκες την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ήταν περισσότερο ευνοϊκές στην εξάπλωσή της, γεγονός που δυσκόλευε το έργο των πυροσβεστών.

Ήρεμη μέρα

Όσον αφορά τα μέτωπα που έκαιγαν τις προηγούμενες ημέρες στις βόρειες περιοχές του δήμου Ήλιδας, όπως τόνισε ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας βρίσκονταν σε έλεγχο και οι επίγειες δυνάμεις προχωρούσαν στην κατάσβεσή τους σπιθαμή προς σπιθαμή.

Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καμένη έκταση από το μέτωπο της βόρειας Ηλείας και της Αχαΐας αγγίζει περίπου τις 4.000- 4.500 στρέμματα, ωστόσο τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όλη η επικαιρότητα