Γεύσεις

Η lemon curd tart είναι η απόλυτη συνταγή για τάρτα με λεμόνι

Συνταγή για τάρτα λεμόνι
Ακούστε το άρθρο

Η απόλυτη συνταγή για τάρτα με λεμόνι, απλή και εύκολη!

Θα χρειαστείτε :

1 Έτοιμη τάρτα βουτύρου (την βρήκα στο Marks & Spensers)

Για την γέμιση του μείγματος λεμονιού

2 μεγάλα αυγά συν 2 κρόκους αυγών (ή 3 ολόκληρα αυγά)

3/4 φλιτζάνι (150 γρ. ) κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

1/2 φλιτζάνι (120 ml) φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (2-3 λεμόνια για το ξύσμα και το χυμό)

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζάνι (1 στικάκι 115 γρ.) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

Για να φτιάξετε την τάρτα λεμόνι :

Σε ένα μέτριο ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, τοποθετήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και χτυπήστε τα να ενωθούν. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπαιν μαρί). Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο (το δικό μου ήταν έτοιμο σε 10 λεπτά, αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και 20). Εάν έχετε ένα θερμόμετρο, θα πρέπει να καταγράψει 170°F/75°C. Διαφορετικά, θα πρέπει να καλύψει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας και να αφήσει ένα σαφές πέρασμα αν περάσει το δάχτυλό σας μέσα από αυτό, Το μείγμα θα πήξει περισσότερο μόλις κρυώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε αμέσως το μείγμα από ένα σουρωτήρι. Προσθέστε το βούτυρο, μερικούς κύβους κάθε φορά και χτυπήστε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί τελείως και το μείγμα να γίνει λείο. Πάρτε το χρόνο σας μαζί του – το χτύπημα δημιουργεί μια αέρινη και ελαφριά υφή. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν γεμίσουμε την τάρτα. (Το μείγμα λεμονιού μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα ή μπορεί να καταψυχθεί έως και 2 μήνες. Για να ξεπαγώσει, τοποθετήστε το όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Χτυπήστε το μείγμα για να γίνει λείο πριν το χρησιμοποιήσετε.)

Γεμίστε το κέλυφος της τάρτας με μείγμα λεμονιού και μετά βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να κρυώσει. Σερβίρουμε με μούρα και σαντιγί αν θέλουμε. Η τάρτα είναι πλούσια, οπότε κόψτε τις μερίδες σας μικρές.

Ψύξτε την τάρτα με λεμόνι για αρκετές ώρες πριν τη σερβίρετε διαφορετικά η γέμιση θα είναι πολύ ρευστή. Μετά από αρκετό χρόνο ψύξης, το μείγμα λεμονιού θα σφίξει, διευκολύνοντας το κόψιμο της πίτας.

Μπορείτε να φτιάξετε αυτή την τάρτα μια μέρα νωρίτερα. Διατηρείται καλά στο ψυγείο, σκεπασμένο σφιχτά.

@majenco #LemonTart #LemonCurd #Lemon #Curd #Tart #Yummy #Recipe #Cooking #TartRecipe #WhenICookICookS #Majenco #May2022 #LiveLoveLaughAndBeHappy #Viral #raspberry ♬ That’s Amore – Dean Martin

Πηγή: queen.gr

Όλη η επικαιρότητα