Βιβλίο

Η Λεμονιά Μπαστιάνου-Νταβλούρου στην Ολυμπία για το νέο της βιβλίο

screenshot_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το ιστορικό και πατριωτικό μυθιστόρημα «Το Αγόρι με τη Ρόκα» της γνωστής και πολυδιαβασμένης σειράς «Η Αλησμόνητη Μικρασία» των εκδόσεων «ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ», έργο της αρχαιολόγου-συγγραφέως Λεμονιάς Μπαστιάνου-Νταβλούρου, θα παρουσιασθεί την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.

Την εκδήλωση παρουσίασης, που διοργανώνει το Βιβλιοπωλείο «Δώρα» της Αρχαίας Ολυμπίας, των Δώρας και Χρήστου Ζαφειρόπουλου, θα παρουσιάζει και θα συντονίζει η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων Γεωργία Εμμ. Χατζή-Σπηλιοπούλου. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Βασ. Τζόκας και η καθηγήτρια φιλολογίας και λαογράφος Φωτεινή Κλουκίνα-Χαμάλη.

Δεν είναι υπερβολή, ότι το βιβλίο της κας Μπαστιάνου είναι ένας ύμνος του Ελληνισμού, της Ρωμιοσύνης που εκπολίτισε λαούς, πλούτισε υλικά και πνευματικά, βοήθησε με ποικίλους τρόπους στο ξεπέρασμα των εθνικών συμφορών και συνέβαλε στην κατανόηση του ελληνο-ρωμαϊκού γίγνεσθαι. Το Βιβλίο καλεί τον αναγνώστη να «μπει» στο πραγματικό νόημα, στο τί πραγματικά σημαίνει, Πίστη στην Θρησκεία και στην Πατρίδα.

Όλη η επικαιρότητα