Βιβλίο

Η Λένα Μαντά κέρδισε το αναγνωστικό κοινό της Αμαλιάδας!

manda.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κατάθεση ψυχής προχθές το βράδυ από την αγαπημένη συγγραφέα Λένα Μαντά που βρέθηκε στην Αμαλιάδα στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου της βιβλίου που τιτλοφορείται: «Μια συγγνώμη για το τέλος» και κυκλοφορεί από την περασμένη εβδομάδα από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Η κα Μαντά παρουσίασε το νέο της βιβλίο στο βιβλιοπωλείο «Κύκλος» του κ. Σάκη Παυλόπουλου, το οποίο ήταν κατάμεστο από κόσμο. Πολλοί ήταν οι θαυμαστές της κας Μαντά που θέλησαν να τη δουν από κοντά, να την ακούσουν και παράλληλα να μιλήσουν μαζί της και φυσικά αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω, αφού η αγαπημένη συγγραφέας κατάφερε να αγγίξει ευαίσθητες χορδές.

Η ίδια ήταν ιδιαίτερα προσιτή και κατάφερε να κερδίσει και τους πιο δύσπιστους, ενώ η παρουσίαση του βιβλίου της απέσπασε θερμά σχόλια.

Από τον «Προφήτη»

Στην αρχή της συνομιλίας της με το κοινό αποκάλυψε το δικό της αγαπημένο κείμενο που τη συντροφεύει από τα εφηβικά της χρόνια και δεν είναι άλλο από το βιβλίο «Ο Προφήτης» του Χαλίλ Γκιμπράν και κάλεσε τους γονείς να σταματήσουν να προσπαθούν να επιβάλλουν τα «θέλω» τους στα παιδιά τους.

«Τα παιδιά δεν είναι δικά σας παιδιά. Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της ζωής για τον εαυτό της. Έρχονται στον κόσμο μέσα από σας, αλλά δεν προέρχονται από εσάς και παρότι είναι μαζί σας, δεν ανήκουν σε σας. Μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας, όχι όμως τις σκέψεις σας. Γιατί έχουν τις δικές τους σκέψεις. Μπορείτε να στεγάσετε το σώμα τους όχι όμως την ψυχή τους. Γιατί η ψυχή τους ζει στο σπίτι του αύριο που εσείς δεν μπορείτε να το επισκεφθείτε ούτε καν στα όνειρά σας. Μπορείτε να πασχίσετε να τους μοιάσετε, μην προσπαθείτε όμως να τα κάνετε να σας μοιάσουν. Γιατί η ζωή δεν πηγαίνει πίσω, ούτε μένει στο χθες…», ήταν το μικρό απόσπασμα που διάβασε από τον «Προφήτη» προκειμένου να κατανοήσουν οι γονείς αυτό που τους είπε και αποτελεί για την ίδια μοτό ζωής.

Η ηρωίδα της

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στο νέο της μυθιστόρημα και μονοπώλησε το ενδιαφέρον η «Μυρσίνη» της, η νέα της ηρωΐδα, που είναι διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Η κα Μαντά αναφέρθηκε περιληπτικά στο βιβλίο καθώς δεν θέλησε να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της «συγγνώμης», τονίζοντας ότι είναι σημαντικό και είναι μεγαλείο ψυχής να ζητήσεις συγγνώμη και να τη δεχτείς.

Εκτός από την παρουσίαση του βιβλίου δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό και στο τέλος υπέγραψε στους αναγνώστες τα βιβλία της, ενώ ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για την επόμενη χρονιά, οπότε και θα κυκλοφορήσει το νέο της βιβλίο. 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα