Πολιτική

Η ληστεία στην Αρχ. Ολυμπία το 2012 που έφερε την παραίτηση Γερουλάνου και η ένταση ανάμεσα στον τ. υπουργό και τον Στ. Πέτσα

Δείτε το σχετικό απόσπασμα.
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ένταση υπήρξε σήμερα το πρωί, ανάμεσα στον Στέλιο Πέτσα, και τον Παύλο Γερουλάνο, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη και τις ευθύνες που υπάρχουν στα πολιτικά κόμματα.

Μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGΑ», ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε ότι: «Έχουμε μία κυβέρνηση που 3 χρόνια πορεύεται με την εξής γραμμή: «Ότι καλό έγινε είναι δικό μου, ότι κακό έγινε είναι των άλλων». Αυτή είναι μία στάση αλαζονείας. Αυτή η στάση οδήγησε τον Κώστα Καραμανλή μία βδομάδα πριν την τραγωδία να κουνάει το δάχτυλο σε άνθρωπο της αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων».

«Η αλαζονεία είναι αυτή που σκοτώνει τους πολιτικούς» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος.

Μάλιστα, ρώτησε ευθέως τον Στέλιο Πέτσα αν ο Κώστας Καραμανλής ήταν υπουργός Υποδομών και Μεταφορών «επειδή ήταν άξιος ή λόγω ονόματος;», με τον υποψήφιο της ΝΔ να απαντά ότι… ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε. «Οπότε θα ήθελα να μου πείτε πότε παραιτήθηκε υπουργός του ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε.

«Εγώ κύριε, Πέτσα! Εγώ!» απάντησε φανερά οργισμένος ο Παύλος Γερουλάνος. «Ως υπουργός, για μικρό θέμα και χωρίς νεκρούς παραιτήθηκα. Μόλις ενημερώθηκα, πήρα κατευθείαν τηλέφωνο τον πρωθυπουργό. Και παραιτήθηκα αμέσως! Όχι μετά από 16 ώρες. Σας μιλάω για εμένα» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ».

«Φτάνει επιτέλους. Με προσβάλλετε! Τουλάχιστον μάθετε ιστορία. Τουλάχιστον κοιτάξτε τι έχει γίνει» συμπλήρωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε στην συνέχεια ότι δεν πρέπει να γίνεται τσουβάλιασμα των πολιτικών, με τον κύριο Γερουλάνο να του απαντά αμέσως: «Εσείς, η Νέα Δημοκρατία τσουβαλιάζει. Εσείς που λέγατε ότι είστε άριστοι και ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε άχρηστοι».

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Φεβρουαρίου 2012 άγνωστοι εισέβαλαν στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και αφού χτύπησαν και φίμωσαν υπάλληλο στη συνέχεια έσπασαν τρεις προθήκες και άρπαξαν 65 αρχαία αντικείμενα -χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και αγαλματίδια – και διέφυγαν.

Το ίδιο πρωί, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος αποστέλλει την παραίτησή του στον τότε Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Αμέσως μετά και χωρίς να γνωρίζει αν η παραίτηση που απέστειλε θα γινόταν αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, μετέβη στην Ολυμπία για να έχει μια πλήρη εικόνα του πώς συνέβη το περιστατικό και κυρίως να διαχειριστεί τις διαστάσεις που φάνηκε ότι θα λάμβανε η είδηση διεθνώς.

Τότε ότι η Νέα Δημοκρατία, δια του τότε Τομεάρχη Πολιτισμού Θ. Δαβάκη χαρακτήρισε την απόφαση του κ. Γερουλάνου «πράξη ευθιξίας απ’ αυτές που σπανίζουν στις μέρες μας»…

Όλη η επικαιρότητα