Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Η «μάχη» του debate: Η ΝΔ επιμένει να γίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Σχεδόν 20 μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου επανέρχεται στο τραπέζι το θέμα της διεξαγωγής debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται θετικά διακείμενοι στη διεξαγωγή ντιμπέιτ. Ωστόσο η Πειραιώς διαμηνύει ότι «ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει».

Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη του Open TV, Σπύρο Μουρελάτο, η Νέα Δημοκρατία υπενθύμισε τη θέση που είχε εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τις ευρωεκλογές, δηλαδή ότι επιθυμεί τη διεξαγωγή debate με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ είτε απέφυγαν, είτε ήταν απρόθυμοι να τοποθετηθούν με σαφήνεια για το εάν ο κ. Τσίπρας επιθυμεί debate με αυτούς τους όρους.

Από την άλλη πλευρά, ο πολιτικός συντάκτης του Open TV, Χρήστος Τσιγουρής, ανέφερε ότι κυβερνητικά στελέχη εξηγούν σε συνομιλητές τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μία τηλεοπτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός είναι και ο λόγος που η Έφη Αχτσιόγλου με επιστολή της ζητάει τη συνεδρίαση διακομματικής επιτροπής για την πραγματοποίηση debate. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να αντιμετωπίσει τον κ. Τσίπρα, καθώς εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός έχει την ικανότητα να αναδείξει ποιες είναι οι συνέπειες του γαλάζιου προγράμματος για κάθε οικογένεια, ποιες είναι οι συνέπειες να πάει σε 1 προς 5 απολύσεις και τι θα σημαίνει αυτό για την υγεία και την παιδεία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν μία face to face πολιτική αντιπαράθεση. Εκτιμούν δε ότι επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί τέτοιου είδους ντιμπέιτ θα επιδιώξει να είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV

via

Όλη η επικαιρότητα