Εκλογές

Η μάχη Κατσιφάρα-Κατσανιώτη και οι συμμαχίες της επόμενης ημέρας

perif_dutikis_ellados.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου βρίσκει η επομένη της εκλογικής αναμέτρησης τα επιτελεία των υποψηφίων που θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή.  

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά την είσοδο στο δεύτερο γύρο των Απ. Κατσιφάρα και Ανδ.Κατσανιώτη παραπέμπει σε κάτι από «Γόρδιο Δεσμό», καθώς η αναζήτηση των συμμαχιών που θα δώσουν πρόκριμα νίκης δεν είναι εύκολη υπόθεση. 

Για τον Απ. Κατσιφάρα μπορεί να φαντάζει πιο βατό το σενάριο της οικοδόμησης σχέσεων στήριξής του με μερίδα των υποψηφίων από την παράταξη του Θ. Σώκου και του Γ. Ζαφειρόπουλου και ίσως από τμήμα της εκλογικής βάσης του Βασίλη Χατζηλάμπρου, αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί εύκολα.   

Στην παράταξη του Ανδρέα Κατσανιώτη στόχος είναι το μήνυμα του νέου που ξέρει, θέλει και μπορεί να αγγίξει ακόμα και όσους στον πρώτο γύρο  ψήφισαν με άλλα κριτήρια αλλά αντιλαμβάνονται πως το νέο είναι αυτό που αποζητά η περιφέρεια.   

Το δικό τους ενδιαφέρον έχουν εξάλλου τα αποτελέσματα που φανερώνουν την δυναμική που κατέγραψαν οι συνδυασμοί και στους τρεις νομούς της περιφέρειας. 

Ο κ.Σώκος πάντως δήλωσε ότι την Πέμπτη θα ανακοινώσει το πρόσωπο που θα στηρίξει στην αναμέτρηση του β’ γύρου.


  Το ενδιαφέρον… 

Ο συνδυασμός του Α.Κατσιφάρα συγκέντρωσε συνολικό ποσοστό στην Περιφέρεια 23,05%. Στην Ηλεία και την Αχαΐα κράτησε την πρωτιά με ποσοστά 23,90% και 24,20%, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία ήταν δεύτερος με 21,02%. 

Ο έτερος μονομάχος Ανδρέας Κατσανιώτης συγκέντρωσε συνολικό ποσοστό 19,85%.

Στην Ηλεία κράτησε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 17,65% ενώ στην Αχαΐα ήταν τρίτος με ποσοστό 19,57%. Πρώτη θέση του έδωσε η Αιτωλοακαρνανία με ποσοστό 21,76%.

Ο συνδυασμός του Β.Χατζηλάμπρου ήταν τρίτος με ποσοστό 16,84%. Στην Ηλεία έμεινε στην τέταρτη θέση με ποσοστό 13,90%, όπως και  στην Αιτωλοακαρνανία με 14,60% ενώ στην Αχαΐα ήταν δεύτερος με  ποσοστό 20,31%.    

Όλη η επικαιρότητα