Lifestyle

Η Μαρία Παπαγιάννη ήταν 26 χρόνια στο πλευρό του Θάνου Μικρούτσικου

Ακούστε το άρθρο

Για κάποιους ήταν ο Θάνος και για άλλους ο Μικρούτσικος. Για όλους όμως, χωρίς εξαίρεση, η απώλειά του ήταν μεγάλη. Ο σπουδαίος συνθέτης σημάδεψε με τον πιο ανεξίτηλο τρόπο την ελληνική μουσική αλλά και τις ζωές πολλών ανθρώπων. Το ταλέντο και η προσωπικότητά του ήταν τα συστατικά αυτής της μεγάλης επιτυχίας που επιβεβαιώνεται κυρίως από την αγάπη του κόσμου. Του κόσμου που συστειρώθηκε στην είδηση του θανάτου του με τον πιο αναπάντεχο τρόπο και πλημμύρισε το Α’ Νεκροταφείο τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου για να τον αποχαιρετήσει. Τον αποχαιρέτησαν με τα τραγούδια του, με βαθιά συγκίνηση αλλά όχι για πάντα. Άλλωστε θα ζει για πάντα στη μνήμη μας μέσα από το σπουδαίο έργο που άφησε πίσω του το οποίο αποτελεί μια υπενθύμισει σε όλους μας να συνεχίσουμε να χορεύουμε “στο φτερό του καρχαρία”. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τον Θάνο Μικρούτσικο, γιατί φρόντισε ο ίδιος για αυτό.

“Θάλασσα η αγάπη του κόσμου για τον Θάνο. Κι εγώ μόνο να τον αγαπώ ήξερα, αυτός άνοιγε δρόμους. Είμαι σίγουρη ότι θα μου δείξει πάλι την πόρτα για την ζωή. Σας ευχαριστώ όλους πολύ” έγραψε στη σελίδα της στο facebook η γυναίκα που στάθηκε στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή. Η Μαρία Παπαγιάννη είναι η μητέρα των δύο μικρότερων παιδιών του, της Αλεξάνδρας και του Στέργιου. Είναι μία από τους δικούς του πέντε, όπως συνήθιζε να λέει για την οικογένειά του αναφερόμενος και στις δύο μεγαλύτερες κόρες του Σεσίλ και Κωνσταντίνα.

Με την Μαρία γνωρίστηκαν πριν από  26 χρόνια.”Από τότε, δηλαδή, που με πρόσεξες εσύ, γιατί εγώ σε είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια… Όταν από μαθήτρια ακόμα ανακάλυπτα τα πολιτικά. Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε, νεαρή δημοσιογράφος εγώ, ο αγαπημένος μου συνθέτης εσύ, έγινες εμμονή. Ήθελα να είμαι μαζί σου. Θέλει πολλές ζωές η ευτυχία και εμείς το καταφέραμε. Και εγώ έτρεμα μην κουραστείς και εσύ γελούσες. Και έλεγες πως κανένας δεν μπορεί να σε νικήσει, γιατί τα είχες ήδη όλα. Τη μουσική σου, την αγάπη, τους φίλους, τα παιδιά έξω από το σπίτι μας. Και εγώ να μη σε χορταίνω ποτέ” είπε συγκινημένη στην πολιτική κηδεία.

“Η αγάπη του κόσμου σου έδινε φως. Και ύστερα ήρθε το κακό και μας έστησες στον τοίχο, αλλά εμείς ονειρευόμασταν ακόμα ταξίδια. Μη φοβάσαι. Αν δεν σου μάθω τέλεια ισπανικά δεν φέυγω. Αλλά ύστερα, που το κακό θέριεψε εγώ φοβήθηκα πιο πολύ, αλλά εσύ πάλι με ηρέμησες: ‘θα είμαστε μαζί, θα δεις”. Και είδα πόσο δύσκολη είναι η ζωή όταν δεν μπορείς να ονειρευτείς’” συνέχισε.

Η Μαρία Παπαγιάννη στάθηκε δίπλα του σε όλη την δύσκολη περιπέτεια με την υγεία του που ξεκίνησε το 2017. “Πλησίασα μέσα από αυτή την κατάσταση μια σχέση στο όριο του απόλυτου με τη σύζυγό μου κι αυτό με κάνει απίστευτα ευτυχισμένο” είχε πει σε μία από τις τελευταίους του συνεντεύξεις ο Θάνος Μικρούτσικος στέλνοντας το πιο δυνατό μήνυμα ότι πρέπει να ρουφάμε κάθε στιγμή της ζωής.

via

Όλη η επικαιρότητα