Ελλάδα Ηλεία

Η μεγάλη του Πύργου «σχολή» – Υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής τρεις πρώην διοικητές της ΠΥ Πύργου

Ακούστε το άρθρο

«Διαπιστευτήρια» καταξίωσης παρέχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, όπως φάνηκε από τις κρίσεις αξιωματικών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ένας από τους δύο Υπαρχηγούς του Σώματος αναλαμβάνει ο Κώστας Κυριακόπουλος, ο οποίος προήχθη σε Αντιστράτηγο. Ο κ. Κυριακόπουλος ήταν μέχρι πρότινος Συντονιστής Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων, ενώ έχει διατελέσει διοικητής της ΠΥ Πύργου και στη συνέχεια Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας, όντας παρών σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές της Ηλείας την τελευταία διετία.

Προακτέος στον βαθμό του Υποστράτηγου κρίθηκε ένας ακόμα αξιωματικός που έχει περάσει από την «κεφαλή» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ο Γιάννης Πετρούτσος, μέχρι πρότινος Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας. Ο κ. Πετρούτσος διετέλεσε διοικητής της ΠΥ Πύργου το 2017, χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε ρεκόρ πυρκαγιών στην Ηλεία με σχεδόν 800 συμβάντα!

Σε υποστράτηγο προάγεται και ο Ηλείος Νίκος Σπαής (Νεμούτα-Βασιλάκι), μέχρι πρότινος περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος έχει επίσης διατελέσει διοικητής της ΠΥ Πύργου το 2016-17. Ο κ. Σπαής διαθέτει μεγάλη εμπειρία, τόσο σε πυρκαγιές όσο και σε πλημμύρες, καθότι έχει αντιμετωπίσει τέτοια συμβάντα και στην Ηλεία αλλά και την περασμένη χρονιά στη Στερεά Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την αρχική φημολογία, αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος παρέμεινει ο κ. Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος κατάγεται από τη Γορτυνία και έχει επίσης διατελέσει διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας και ήταν παρών στις πυρκαγιές της Ηλείας την τελευταία διετία.

Όλη η επικαιρότητα