Κόσμος

Η «Μήδεια» της Ουαλίας δολοφόνησε τον 5χρονο γιο της μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της

Η δίκη είχε συνολικά διάρκεια οκτώ μηνών και χρειάστηκαν πέντε ώρες για να αποφασίσει το δικαστήριο.
Ακούστε το άρθρο

Ένοχους για την δολοφονία του 5χρονου Λόγκαν Μουάνγκι έκρινε την Πέμπτη το Δικαστήριο του Στέμματος στο Κάρντιφ (εκδικάζει σοβαρές ποινικές υποθέσεις) τον 40χρονο Τζον Κολ, πατριό του αγοριού και την 31χρονη μητέρα του, Άνγκαραντ Γουίλιαμσον ενώ το δικαστήριο έκρινε ένοχο για συμμετοχή στο φόνο και 14χρονο, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα εξαιτίας της ηλικίας του.

Το πρωί της 31ης Ιουλίου του περασμένου έτους η σορός του μικρού αγοριού – που περιγράφηκε στο δικαστήριο ως ένα χαμογελαστό παιδί γεμάτο ζωή – εντοπίστηκε από άνδρες της αστυνομίας σε ποτάμι μόλις 250 μέτρα απόσταση από την κατοικία του, στην πόλη Μπρίτζεντ, 32 χλμ δυτικά του Κάρντ

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην Ουαλία, ο 5χρονος υπέφερε επί μήνες στα χέρια του πατριού και της μητέρας του, αλλά η κατάσταση έγινε χειρότερη στις 20 Ιουλίου, όταν ο Λόγκαν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Το μικρό αγόρι περιορίστηκε στο κρεβάτι του, μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με αυτοσχέδιο πορτόνι έξω από την πόρτα για να μην μπορεί να βγει. Κοινωνικοί λειτουργοί είχαν επισκεφθεί την κατοικία της οικογένειας δύο φορές, αλλά, όπως αποδείχθηκε, δεν ενήργησαν έγκαιρα, ώστε να σωθεί η ζωή του 5χρονου. Τον Μάιο του 2021 ο μικρός μαθητής βρέθηκε με έγκαυμα στο λαιμό μετά από καυτό μπάνιο.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί, ύστερα από καταγγελία, επισκέφθηκαν την οικογένεια αλλά δεν έκαναν τίποτα, παρόλο που ο 40χρονος πατριός του είχε «πλούσιο» παρελθόν για ληστεία, σεξουαλική επίθεση, χρήση ουσιών, αντίσταση κατά της Αρχής και παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης. Αλλά και ένα έτος νωρίτερα, όταν η αστυνομία πήγε στην οικία του αγοριού, μετά από καταγγελία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που είχε περιθάλψει το παιδί στο νοσοκομείο, όταν το πήγε η μητέρα του με σπασμένο χέρι και πάλι δεν έγινε τίποτα. Κατά την διάρκεια της σημερινής δίκης αποκαλύφθηκε πως ο 14χρονος που συμμετείχε στην δολοφονία του Λόγκαν τον είχε σπρώξει στις σκάλες. Τότε η μητέρα, όταν είχε ερωτηθεί, υποστήριξε πως ο γιος της έπεσε μόνος του από τις σκάλες.

Logan-Mwangi-22

Logan-Mwangi-4

Το 5χρονο αγόρι υπέμενε βασανιστήρια στα χέρια του πατριού και της μητέρας του

Ενδεικτικό των βασανιστηρίων που το αγόρι υπέμενε στα χέρια της μητέρας και του πατριού του, ήταν πως όταν το ζευγάρι έτρωγε πλούσια γεύματα που είχε παραγγείλει μέσω delivery ο 40χρονος πατριός εξανάγκαζε τον Λόγκαν να τρώει δημητριακά για το πρωινό και μάλιστα, τον κορόιδευε για το νόστιμο φαγητό που έχανε… Ο πατριός, σωματώδης και ψηλός στην διάπλαση, έδινε εντολές στον 5χρονο να κάνει γυμναστικές ασκήσεις μέχρι εξαντλήσεως και ο μικρός έπεφτε κλαίγοντας στο δάπεδο. Ο Λόγκαν είχε σημάδια και μώλωπες σε όλο του το σώμα. Ειδικοί επιστήμονες κατέθεσαν στο δικαστήριο πως επρόκειτο για σημάδια κακοποίησης που είχε υποστεί ο 5χρονος μήνες πριν την δολοφονία του.

Η μητέρα και ο πατριός του Λόγκαν, μετά την δολοφονία, υποστήριζαν πως το παιδί εξαφανίστηκε ή έπεσε θύμα απαγωγής την περίοδο της καραντίνας. Φίλοι του ζευγαριού κατέθεσαν στο δικαστήριο πως ο πατριός άλλαξε συμπεριφορά απέναντι στον 5χρονο και έγινε επιθετικός, επειδή υποψιαζόταν πως η σύζυγός του τον είχε απατήσει με τον πρώτο της σύζυγο και πατέρα του μικρού, τον Μπέντζαμιν Μουάνγκι με καταγωγή από την Κένυα, ο οποίος ήταν παρών στην δίκη.

Στο δικαστήριο η μητέρα δήλωσε αθώα και είπε πως δύο μέρες πριν την δολοφονία του γιου της ο δεύτερος σύζυγός της και ο 14χρονος φίλος τους καβγάδισαν με τον Λόγκαν για ένα λεκέ από ποτό και άρχισαν να επιτίθενται στο αγόρι. Ο πατριός χτυπούσε το παιδί με γροθιές στο στομάχι και έδινε εντολές στον 14χρονο να «καθαρίσει» τον Λόγκαν αν κινηθεί ενώ εκείνη φώναζε στον σύζυγό της να σταματήσει και ο 40χρονος της απάντησε: «Ο μόνος τρόπος για να καταλάβει αυτό το αγόρι είναι ο πόνος».

Logan-Mwangi-7

Οι κάμερες της περιοχής «έδειξαν» στην αστυνομία τους δολοφόνους

Δύο ημέρες μετά η ίδια η μητέρα τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε την εξαφάνιση του γιου της. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας η μητέρα έκλαιγε και ο σύζυγός της μαζί με τον 14χρονο συνεργό του βγήκαν έξω και φώναζαν το αγόρι. Όμως, κάμερες από τα γύρω κτήρια είχαν καταγράψει τον Κολ να μεταφέρει το άψυχο σώμα του Λόγκαν από την κατοικία τους στο ποτάμι συνοδευόμενος από τον 14χρονο φίλο του. Η μητέρα δήλωσε στο δικαστήριο πως αισθάνεται «ένοχη» και «ντρέπεται» επειδή δεν προστάτευσε τον γιο της, αλλά αρνήθηκε πως συμμετείχε στη δολοφονία του Λόγκαν. Η 31χρονη υποστήριξε στο δικαστήριο πως ξύπνησε από τις φωνές του 40χρονου, όταν συνειδητοποίησε πως είχε σκοτώσει τον γιο της και πανικοβλήθηκε. Όμως, οι κάμερες την διαψεύδουν αφού έδειξαν πως ένα φως άναψε και έσβησε στο υπνοδωμάτιο του παιδιού την ίδια στιγμή που ο 40χρονος και ο 14χρονος είχαν βγει έξω για να πετάξουν το πτώμα. Άλλωστε, ο Κολ κατέθεσε πως η μητέρα μετά τον φόνο τον έστειλε πάλι έξω για να πετάξει το επάνω μέρος της πυτζάμας του 5χρονου, που είχε σκιστεί καθώς το αγόρι πάλευε να σωθεί από τα χέρια των δολοφόνων του.

Logan-Mwangi-8

Η δίκη είχε συνολικά διάρκεια οκτώ μηνών και χρειάστηκαν πέντε ώρες για να αποφασίσει το δικαστήριο. Οι ένορκοι ήταν επτά γυναίκες και πέντε άνδρες και οι ποινές που θα επιβληθούν στους τρεις κατηγορούμενους αναμένεται να ανακοινωθούν προσεχώς.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα