Ηλεία Πολιτική

Η Μίνα Γκάγκα στην εφ. «Πατρίς»: «Δε θα καταργήσουμε τίποτα – Στόχος ένα μεγάλο και πλήρες Νοσοκομείο»

Τα νοσοκομεία της Ηλείας τις άφησαν θετικές εντυπώσεις.
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη στην εφ. «Πατρίς» παραχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στο περιθώριο της χθεσινής της επίσκεψης στα Νοσοκομεία του Νομού Ηλείας.

Η κ.Γκάγκα φάνηκε διαβασμένη όσον αφορά τα προβλήματα στις νοσηλευτικές μονάδες του νομού, ενώ ήταν αρκετά συγκρατημένη όσον αφορά της ανακοινώσεις για το υγειονομικό μέλλον της Ηλείας, μιας και ήταν η πρώτη επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού στην περιοχή.

Τα νοσοκομεία της Ηλείας τις άφησαν θετικές εντυπώσεις, όπως και οι εγκαταστάσεις τους αλλά και το προσωπικό, ενώ τόνισε ότι η στελέχωση των νοσοκομείων θα ξεκινήσει από τον Πύργο.

Ερ: Τι εντύπωση σας άφησαν τα Νοσοκομεία της Ηλείας που επισκεφθήκατε;

Απ: Αυτό που είδα, και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, είναι η διάθεση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να εξυπηρετήσει τους πολίτες της Ηλείας. Οι εγκαταστάσεις στον Πύργο είναι εξαιρετικές και αυτό νομίζω ότι είναι πάρα πολύ θετικό . Επισκέφθηκα όλες τις μονάδες, την Παιδιατρική Κλινική, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και είδα μια πάρα πολύ καλή εικόνα. Πραγματικά είναι πολύ καλά οργανωμένα. Η εικόνα είναι πολύ θετική.

Ερ: Υπάρχει σχέδιο για την εναλλακτική λειτουργία του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, το οποίο σχεδόν υπολειτουργεί;

Απ: Αυτό που συζητήσαμε με όλους τους φορείς της περιοχής, είναι ότι η στελέχωση θα ξεκινήσει από το Νοσοκομείο του Πύργου. Φυσικά θέλουμε να υπάρχει καθημερινή συνταγοφράφηση  στην Αμαλιάδα και οποιοδήποτε επείγον περιστατικό να μπορεί να αντιμετωπιστεί. Τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας θα τις δούμε σιγά – σιγά, αλλά ξεκινάμε τη στελέχωση από τη μονάδα του Πύργου.

Ερ: Θεωρείται δεδομένη την αλλαγή του υγειονομικού χάρτη στην Ηλεία; Και πώς θα γίνει αυτή;  Με καταργήσεις – συρρικνώσεις ή με αλλαγές στο δομικό τρόπο λειτουργίας των υπαρχουσών δομών;

Απ: Δε θα καταργήσουμε τίποτα! Αυτό αποτελεί μια δέσμευση του υπουργείου Υγείας. Αυτό που θέλουμε είναι να οργανώσουμε την υγεία, έτσι ώστε να υπάρχει αυτή η Πρωτοβάθμια φροντίδα για τους ανθρώπους σε ολόκληρη την Ηλεία, που σημαίνει ότι η συνταγογράφηση, το ραντεβού για τα χρόνια νοσήματα, το ραντεβού που χρειάζεται ο πολίτης ή ένα μικρό ράμμα, θα γίνεται σε όποια περιοχή και αν βρίσκεται. Οι μεγάλες κλινικές δε μπορούν να είναι σε κάθε σημείο της Ελλάδας, θα είναι σε συγκεκριμένα κέντρα γιατί πρέπει να έχεις εμπειρία για να προσφέρεις καλές υπηρεσίες υγείας. Άρα, μια νευροχειρουργική κλινική για παράδειγμα, χρειάζεται έναν μίνιμουμ αριθμό 500 περιστατικών το χρόνο, αλλιώς δεν είναι αρκετά έμπειροι οι γιατροί που τη στελεχώνουν. Δε μπορεί με τριάντα περιστατικά το χρόνο να θεωρείσαι έμπειρος χειρουργός. Άρα στο χάρτης της υγείας σίγουρα θα υπάρχουν όλες οι καθημερινές υπηρεσίες που χρειάζεται ο πολίτης . Και θα υπάρχουν πολύ καλά επείγοντα παντού.

Ερ: Οι αλλαγές που σχεδιάζονται για το Νομό Ηλείας θα εφαρμοστούν σε άμεσο χρόνο;

Απ: Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιώ στο νομό και από εδώ και πέρα θα έρθουμε πίσω να σας πούμε όλο το χάρτη της Ηλείας και τα σχέδιά μας.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα