Ποδόσφαιρο

Η Μουκανσάνγκα «σφυρίζει» στο Μαλάουι-Ζιμπάμπουε

Η 35χρονη ρέφερι θα διευθύνει την αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στην πόλη Γιαουντέ του Καμερούν
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μακριά από το να «γράψει Ιστορία» βρίσκεται η Σαλίμα Ραντία Μουκανσάνγκα, καθώς ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή (18/1) αναμέτρηση Ζιμπάμπουε-Γουινέα για την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Έτσι, η διαιτητής από τη Ρουάντα θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα «σφυρίξει» σε αγώνα για τα τελικά της διοργάνωσης.

Η 35χρονη ρέφερι θα διευθύνει την αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στην πόλη Γιαουντέ του Καμερούν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον Β΄ όμιλο της διοργάνωσης, ενώ ο αγώνας Ζιμπάμπουε-Γουινέα θα έχει ακόμη μια «πρωτιά». Και αυτό γιατί στη συγκεκριμένη συνάντηση θα είναι η πρώτη φορά σε αγώνα τελικής φάσης της διοργάνωσης που την διαιτητική τετράδα θα συγκροτούν αποκλειστικά γυναίκες. Οι βοηθοί διαιτητή θα είναι η Καρίνα Ατεμζαμπόνγκ από το Καμερούν και η Φατιχά Ζερμουμί από το Μαρόκο, ενώ διαιτητής VAR ορίστηκε η Μαροκινή Μπουχρά Καρμπουμπί.

Υπενθυμίζεται ότι η Μουκανσάνγκα έχει ήδη «γράψει Ιστορία» στο εφετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής ως η πρώτη γυναίκα που συμπεριλήφθηκε σε διαιτητική τετράδα αγώνα, καθώς είχε οριστεί τέταρτος διαιτητής στην αναμέτρηση Γουινέα-Μαλάουι (10/1).

Όλη η επικαιρότητα