Μπάσκετ

Η Μπαρτσελόνα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον Ολυμπιακό στη «μάχη» για την πρώτη θέση

Ολυμπιακός και Ρεάλ είναι ισόβαθμοι στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague, ωστόσο η Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παραμονεύει.
Ακούστε το άρθρο

Η 31η αγωνιστική και πρώτη της «διαβολοβδομάδας» της Euroleague ολοκληρώνεται απόψε με τέσσερις σημαντικές αναμετρήσεις στον δρόμο για την τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου και της οκτάδας των playoffs. Εκτός από την μάχη της εισόδου στην post season, κορυφώνεται πλέον και η μάχη την πρωτιάς.

Ο Ολυμπιακός διατηρεί τον θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας εδώ και αρκετές εβδομάδες, έχοντας ωστόσο σταθερά στο κατόπι του τις δύο ισπανικές ομάδες που ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.

Και μπορεί αυτήν τη στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» να είναι ισόβαθμοι με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας το ίδιο ρεκόρ, εκείνη που μοιάζει όμως πιο πιθανό, βάσει προγράμματος, να απειλήσει περισσότερο τους Πειραιώτες είναι η Μπαρτσελόνα.

Η βαθμολογία:

Ολυμπιακός

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος υποδέχονται απόψε τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ με στόχο μια άνετη νίκη που θα τους εξασφαλίσει από σήμερα το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Με ρεκόρ 21-9, και αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τη νίκη κόντρα στους Γάλλους, θα φτάσει τις 22 με τρία ματς να απομένουν. Ακολουθεί το ντέρμπι την Παρασκευή ξανά στο Φάληρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, η εκτός έδρας δοκιμασία με τον Ερυθρό Αστέρα στις 06/04 στο Βελιγράδι και κλείνει το πρόγραμμά του, υποδεχόμενος την Μπασκόνια στις 13/04. Βάσει του προγράμματος και της φόρμας των «ερυθρόλευκων», η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κοιτάει στις 23 με 24 νίκες, αριθμός που είναι πολύ πιθανό να της χαρίσει την πρώτη θέση.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η «βασίλισσα» είναι σταθερά μαζί με τον Ολυμπιακό οι δύο ομάδες που κινούνται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας εδώ και πολλές αγωνιστικές. Η ομάδα του Τσους Ματέο είναι ισόβαθμη με τους Πειραιώτες με 21 νίκες, ωστόσο υστερεί καθώς έχει ηττηθεί και τις δύο φορές από τον Ολυμπιακό. Η Ρεάλ έχει να παίξει σήμερα (29/03) εντός έδρας με τη Φενέρ και σε δυο μέρες θα πάει στην Stark Arena απέναντι στην Παρτιζάν. Ακολουθούν η Μπάγερν (εντός, 06/04) και η Μακάμπι (13/04) στο φινάλε της περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι με εξαίρεση τους Βαυαρούς, η Ρεάλ έχει να δώσει τρία παιχνίδια με ομάδες που βρίσκονται μέσα στην οκτάδα και διεκδικούν την παραμονή τους σε αυτήν, άρα τίποτε δεν θα είναι εύκολο. Λογικά κοιτούν στις 22 ή 23 νίκες, κάτι που το κάνει δύσκολο να πάρουν την πρώτη θέση.

Μπαρτσελόνα

Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους πέρασε χθες (28/03) από το «κολαστήριο» της Παρτιζάν, την Stark Arena, και πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη ξεκινώντας τη «διαβολοβδομάδα» με τον καλύτερο τρόπο. Για τους Καταλανούς λοιπόν πλέον, που έφτασαν τις 21 νίκες, ακολουθούν τρία παιχνίδια τα οποία είναι σαφώς στα μέτρα τους. Άλμπα εντός (την Πέμπτη), Αρμάνι Μιλάνο (εκτός 07/04) και Βαλένθια στο Παλαού Μπλαουγκράνα (14/04) για να ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο. Δεν είναι διόλου απίθανο να κάνουν το 3/3 και να φτάσουν τις 24 νίκες, ενώ ακόμα και οι 23 μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές για την πρωτιά. Ισχύει βέβαια ότι και για τη Ρεάλ σε σχέση με την ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες υπερτερούν και σε αυτήν την περίπτωση.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα