Αποδράσεις

Η “μυστική” παραλία στα Χανιά που μαγεύει

“Διαβολολίμανα” τα έλεγαν οι Τούρκοι για τα επικίνδυνα ρεύματά τους, αν και είναι αμέσως σαφές πως η παραλία είναι περισσότερο παραδεισένια παρά… σατανική. Ο λόγος για τα από κάθε άποψη εκπληκτικά Σεϊτάν Λιμάνια στα Χανιά, περίπου 20 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, ένα σκηνικό που θα σε μαγέψει με τις στενές τιρκουάζ λωρίδες που σχηματίζονται στους ορμίσκους.

Η "μυστική" παραλία στα Χανιά που μαγεύει - Το πιο… περίεργο μπλε της Ελλάδας [Εικόνες]
Σεϊτάν Λιμάνια

Μυστική άλλοτε αποκλειστικά για τους ντόπιους, η παραλία του Στεφάνου -όπως είναι επισήμως γνωστή- περιβάλλεται από τρεις παράλληλους και στενόμακρους όρμους που είναι χάδι για τα μάτια.

Μέσα στο άγριο τοπίο με τους απόκρημνους βράχους και την παρθένα ομορφιά, ο περιπετειώδης ταξιδευτής θα βρει τον μικροσκοπικό παράδεισο με το χαλίκι ή την άμμο, ανάλογα με το τι θα “κατεβάσουν” τα νταμάρια της περιοχής αμονοπάτιπό το φαράγγι.

Σεϊτάν Λιμάνια
Σεϊτάν Λιμάνια

Μπορεί οι φωτογραφίες να μοιάζουν “πειραγμένες” με φίλτρα, δεν είναι όμως. Γιατί απλά δεν χρειάζονται τη διόρθωση της τεχνολογίας τα Σεϊτάν Λιμάνια, έχοντας δεχτεί το γενναιόδωρο άγγιγμα της Μητέρας Φύσης.

Σεϊτάν Λιμάνια

Μόλις κατέβεις από το κακοτράχαλο μονοπάτι, θα αποζημιωθείς από μια εικόνα νερών που δεν έχεις ξαναδεί. Σίγουρα όχι στη χώρα μας. Αθλητικά φρόντισε να φοράς μόνο, καθώς οι σαγιονάρες δεν είναι καθόλου βοηθητικές στην κάθοδο.

Σεϊτάν Λιμάνια

Πηγή: zarpanews

Όλη η επικαιρότητα